Titkos fűszerezés
Azokat az indiai ételeket, amelyek alapvetően jóval fűszeresebbek az európai ízvilágnál, nem lehet az otthoni receptek szerint főzni – mondja Lucas Patole, a budapesti Lumbini teaház konyhafőnöke. – Ezeket általában kevésbé csípős változatban készítjük, bár az átlagos magyar gyakorlathoz képest még ezeknél is feltüntetjük az étlapon, hogy csípősebb, fűszeresebb a fogás. Egyébként az indiai konyha legfontosabb eleme a fűszerezés, az igazi séfek kifejezetten titokban tartják, milyen alkotóelemekkel dolgoznak, milyen arányban használják a borsot, kurkumát, kardamomot, gyömbért.
Szerencsére Magyarországon már minden szükséges ízesítőt be lehet szerezni, így semmi akadálya nincs annak, hogy megmutathassuk az indiai gasztronómia minden elemét – például a curryt, amit Indiában a szakácsok, a háziasszonyok nem vásárolnak boltokban, hanem mindenki saját magának készíti el otthon. Itt Európában azonban minden beszerezhető, nem csak ételalapanya-gok, de az indiai éttermekben sört is kóstolhat az, aki érdeklődik az ottani ízek után.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Fontos megmutatni a vallásturisztikai helyszíneket, ezért indult el a Peregrinus platform
Magyarország kormánya fontosnak tartja megmutatni Székelyföld vallásturisztikai helyszíneit, és anyagi…
Tovább olvasom >Elindult a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz Erdélybe
Elindult a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz a csíksomlyói…
Tovább olvasom >Nők étterme
Különleges kampánnyal hívja fel a figyelmet a női vállalkozók szerepére…
Tovább olvasom >