Tisztújítás 2022 – Régi és új vezetők a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség élén
2022. május 12-én ismét tisztújításhoz érkezett az MNGSZ, ahol az országos küldöttek hatodik alkalommal választották meg egyhangúlag Krivács Andrást az ország legnagyobb gasztronómiai szervezete élére.

Hatodszor lett elnök Krivács András
Az elnöki poszt mellett kijelölték a következő időszak alelnökeit és szakmai témákért felelős személyeket is. A már korábban ismert szakemberek közül többen újabb felkérést kaptak a folytatásra, de vannak új szakemberek is, akiknek bizalmat szavaztak a küldöttek.
A korábbi tisztségviselők kiegészültek fiatal, szakemberekkel. Közétkeztetésért felelős szakács alelnök lett ismét Ambrus György (Békés megyei Pándy Kálmán Kórház, Gyula, élelmezésvezető). Folytatásra kapott bizalmat Hajcsunk Tibor barista alelnök (Pasco Caffe), Barabás Zoltán általános alelnök (Barabás étterem, Debrecen), Mayer Gyula (Séf Szki. Veszprém) szakképzésért felelős alelnök és éttermi és sommelier alelnökként Bobák József (MNGSZ Jász-Nagykun-Szolnok megyei elnök) is tovább folytatja munkáját.
Két új alelnökkel bővült a vezetőség Petrezselyem Adrienn cukrász alelnök (Petre Cukrászda Tata) és Adamek Balázs casual és fine diningért felelős alelnök (Diófa Étterem, Székesfehérvár) személyében. A vezetőség fontosnak tartja a fiatal generáció támogatását, segítését, ennek apropóján több fiatal szakember csatlakozott a Szövetség vezetőségébe. Köztük Csuta Rita junior cukrász vezető (Csuta cukrászda, Csákvár), Németh Dávid junior barista vezető (Belvárosi Dallmayr Kávéház, Kalocsa), Fehér Ágnes, Marco Polo Európai csoport, Salus projekt. A Szövetség háttér működését pedig továbbra is Pásztor Zsófia ügyvezető és Tóth Klaudia elnöki személyi asszisztens végzi.
Szakterületekért felelős személyek:
Gulyás Károly (MH BHD Hotel Hadik, Budapest) – nemzetközi kapcsolatokért és nemzetközi versenyekért felelős megbízott), Németh József (Platán Rendezvényközpont, Kalocsa) – hagyományőrzésért felelős megbízott, Török István (Schnitta Egyesület elnök) – Schnitta Sámuel Éttermi Bizottság megbízottja, Némedi József (Egal-Team Kft.) – közétkeztetési versenyekért felelős megbízott, Tímár Attila (Tímár-Panzió, Gyomaendrőd) – Junior megbízott.
Felügyelő Bizottság:
Bondár László (MNGSZ Békés megyei elnök) – FEB tag.
Petrezselyem Antal (Petre Cukrászda, Tata) – FEB tag,
Szeidler Zsolt (Szm Bisztró) – FEB tag,
Szívből gratulálunk mindenkinek!
Kapcsolódó cikkeink
A fenntartható közétkeztetés áll a Közétkeztetési Szakácsverseny fókuszában
Idén tizedik alkalommal rendezik meg a Közétkeztetési Szakácsversenyt (KÖSZ), ahol…
Tovább olvasom >KÖSZ 2025–2026
Az intézményi és munkahelyi étkeztetés szereplői idén már tizedik alkalommal…
Tovább olvasom >X. Közétkeztetési Szakácsverseny (KÖSZ 2025–2026)
A Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV), a Magyar Nemzeti Gasztronómiai…
Tovább olvasom >További cikkeink
Ma is megbéníthatja az európai turizmust egy vulkán?
Tizenöt évvel az izlandi Eyjafjallajökull vulkán 2010-es kitörése után, amely…
Tovább olvasom >Addikció – A nap képe
Mosd ki a szádat szappannal – büntették sokévtizede a csúnyán…
Tovább olvasom >