Tisztítószerekből álló gyorssegély a Coop Segély Alapítvány jóvoltából

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 09. 22. 11:36

A Coop Segély Alapítvány hétfő hajnalban indította útjára a közel 700 000,- Ft értékű, tisztítószerekből álló adományát a Vas és Zala megyei árvízkárosultak megsegítésére. A Hétforrás Zrt. szombathelyi telephelyén átvett 1479 db termék eljuttatásáról a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász szervezete gondoskodik.

Coop-tisztitoszerek

Az elmúlt hetek esőzései miatt kialakult árvízhelyzet károsultjainak megsegítésére, a Coop Segély Alapítvány tisztítószerekből álló gyorssegélyt juttatott el a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász közvetítésével Vas és Zala megyébe. „Az érintett 9 településen – Vas megye: Szakonyfalu, Molnaszecsőd, Magyarszecsőd, Csákánydoroszló valamint Zala megye: Murarátka, Rédics, Lenti, Muraszemenye, Szentmargitfalva – 120 családi ház tisztításához közel 700 000,- Ft értékben tisztítószereket biztosítottunk az árvízkárosultak számára. A közel 1500 termékből álló adomány olyan tisztító- és fertőtlenítőszereket tartalmaz, amelyek nélkülözhetetlenek a házak fertőtlenítésére, tisztítására, a lakókörnyezet higiénikus rendbehozatalára” – mondta Mersich Mátyás, a Hétforrás Zrt. vezérigazgatója.

„A 2010-ben létrehozott „COOP SEGÉLY” a bajba jutottak megsegítéséért Alapítvány, a hátrányos helyzetű csoportok, személyek társadalmi esélyegyenlőségének elősegítésére, valamint az árvizek és egyéb természeti csapások károsultjainak megsegítésére alakult. Az elmúlt 4 évben több mint 91 millió Ft értékben támogattuk az önhibáján kívül bajba jutott embereket és a különleges ellátást igénylő gyermekeket országszerte. Örömünkre szolgál, hogy most is segíteni tudtunk az árvízkárosultaknak és hozzájárulhattunk ahhoz, hogy otthonaikba mielőbb visszaköltözhessenek” – tette hozzá a vezérigazgató a Coop Segély Alapítvány képviseletében.

Tuczainé Régvári Marietta, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász igazgató asszonya vette át az adományt hétfő hajnali órákban és koordinálta a termékek célba juttatását. A napokon át tartó özönvízszerű esőzés miatt megáradt Mura, Kerka és Rába folyók területén folyamatosan zajlanak a karitatív munkák. Először élelmiszert szállítottunk 400-420 fő számára, majd ruhaadományokat juttattunk el az árvízkárosultaknak. Az ár elvonulásával múlt hét pénteken kezdődhetett meg a házak szellőztetése. A Coop Segély Alapítványnak köszönhetően a mai nappal indulhatott el a néhol 1 méterig érő víz és az iszap pusztítása utáni fertőtlenítés és tisztítás” – mondta a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász szervezet igazgatója. A megfelelő higiéniás feltételek biztosításával a károsultak bútorokat és egyéb lakás felszerelési cikkeket is kapnak majd az adományozóktól.

Kapcsolódó cikkeink