Thymian pitéző

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 12. 18. 11:32

Jó érzékkel találtak rá a Thymián tulajdonosai – egy külföldi konyhákat is megjárt nagyon fiatal házaspár – a főváros gasztronómiai kínálatában tátongó piaci résre: angolszász típusú pitéket említésre méltó választékban senki nem kínál Budapesten (de az egész országban sem nagyon).

Thymian pitezo

Zavarba ejtően szerényen beszélnek jól érzékkel válogatott, naponta változó kínálatukról, de olvasni is étvágygerjesztő őket a naponta kezelt Facebook-oldalon. Az alapanyagokat az ésszerűség határain belül jól megválogatott beszállítóktól szerzik be, az ezekből készülő sós és édes piték (utóbbiak között a nálunk alig ismert cobblerek) ára 650 forint, a már csak összetevőik miatt sem unalmas leveseké 450, a tálalásnál már a 25 dekát is meghaladó grillszendvicseké 650 forint. Még a belvárosiakhoz képest (hőseink a valamikori Uránia mozitól 50 méterre lévő helyiség kedvéért kínlódták végig az engedélyeztetés bürokratikus útvesztőit) barátinak mondható árakból is adnak valami kedvezményt a menüzőknek. Az italválaszték gyümölcslevekből, limonádékból, és néhány hazai gyártású, 300 forint alatti áron kínált minőségi sörből áll.

A bátortalan kommunikáció ellenére is egyre többen fedezik fel a kis étkezdét, többségében fiatalok és 50 felettiek, de a szájreklámnak köszönhetően mind többen érkeznek a környékbeli munkahelyeken dolgozók is.

Budapest VIII., Vas u. 1.

Konyhafőnök: Heli Gábor

Tervező: Heliné László Anita

Kapcsolódó cikkeink