Nem csak a borospincék népszerűsítése a cél
Az évtizedek óta intézményi támogatás nélkül működő magyar vendéglátás számára biztató a hír: a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) turisztikai márkára, magyar borra és gasztronómiára egyesítve kidolgozott új marketingkoncepciójában egyre nagyobb szerep jut gasztronómiának. Gál Zsombor, az ügynökség bormarketingért felelős főosztályvezetője kérdésünkre elmondta, hogy elképzelésük szerint a magyar bor elválaszthatatlan a magyar gasztronómiától: annak egy igen erős élményeket közvetítő részhalmaza. Ez abban is megnyilvánul, hogy az egyes borvidékeken nemcsak és kizárólag a borospincék népszerűsítése a cél, hanem az, hogy a „hely szellemét” átérezzék a turisták, és valódi élményeket szerezzenek a kulinária területén. Ebben van turisztikai potenciál, ez tudja a magyar turizmus ügyét és versenyképességét a leginkább hatékonyan támogatni.
Az MTÜ arra törekszik, hogy az elérhető marketingeszköztárral hozzájáruljon a komplex élmények eléréséhez – hangsúlyozta a szakember. – Az a küldetésünk, hogy közelebb vigyük a kulináris élményeket a turistákhoz.
Számos szakmai együttműködést ápolunk a gasztronómiai területen, így szoros kapcsolatot tartunk a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségével, a Pannon Gasztronómiai Akadémiával, a Magyar Bocuse d’Or Akadémiával és a Stílusos Vidéki Éttermiséggel (SVÉT).Szeptemberben például Mádon szervezzük meg közösen a SVÉT éves nagy rendezvényét, amely Magyarország legnagyobb gasztronómiai utazó fesztiválja. Célunk az, hogy erősítsük a vidéki éttermi vendéglátás kultúráját, népszerűsítsük a helyi alapanyagok használatát.Programjainkkal szeretnénk elérni, hogy a minőségi vendéglátás egyre inkább teret nyerjen, a minőség igénye jelenjen meg többek között az alapanyag-használatban, a felszolgálás stílusában, illetve a személyzet képzésében. Említésre méltó továbbá az MTÜ egy másik fontos együttműködő partnere, a Felelős Gasztrohős, akik kezdeményezésükkel ugyancsak a helyi alapanyagokban rejlő magas hozzáadott értéket hivatottak tudatosítani a fogyasztókban. //
Kapcsolódó cikkeink
Meg kell őrizni a magyar bor forgalmát és hírnevét
Meg kell őrizni a magyar bor forgalmát és hírnevét –…
Tovább olvasom >Szakmának és szakembernek egyaránt elismerés
Kőrösi Csoma Sándor-díjat kaptak a Magyar Cukrász Ipartestület vezetői. A…
Tovább olvasom >Nehéz helyzetben van a hazai vendéglátás
A magyar vendéglátás helyzete jelenleg kettős: míg Budapest egyre népszerűbb…
Tovább olvasom >További cikkeink
Joy bácsi, a kínai vendéglátós, aki száz étteremmel formálta át Magyarország gasztrotérképét
Cao Cseng Jin, vagy ahogy Szegeden és országszerte sokan ismerik,…
Tovább olvasom >Részben az utaztatási cégek részvényeinek árfolyamcsökkenése húzza le az európai tőzsdéket
Gyengültek a vezető európai tőzsdemutatók péntek délelőtt elsősorban az utaztatási…
Tovább olvasom >Visit Hungary: Pest, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom adta a legtöbb belföldi turistát tavaly
Minden korábbinál több, közel 18 millió turista érkezett a hazai…
Tovább olvasom >