Nem csak a borospincék népszerűsítése a cél
Az évtizedek óta intézményi támogatás nélkül működő magyar vendéglátás számára biztató a hír: a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) turisztikai márkára, magyar borra és gasztronómiára egyesítve kidolgozott új marketingkoncepciójában egyre nagyobb szerep jut gasztronómiának. Gál Zsombor, az ügynökség bormarketingért felelős főosztályvezetője kérdésünkre elmondta, hogy elképzelésük szerint a magyar bor elválaszthatatlan a magyar gasztronómiától: annak egy igen erős élményeket közvetítő részhalmaza. Ez abban is megnyilvánul, hogy az egyes borvidékeken nemcsak és kizárólag a borospincék népszerűsítése a cél, hanem az, hogy a „hely szellemét” átérezzék a turisták, és valódi élményeket szerezzenek a kulinária területén. Ebben van turisztikai potenciál, ez tudja a magyar turizmus ügyét és versenyképességét a leginkább hatékonyan támogatni.
Az MTÜ arra törekszik, hogy az elérhető marketingeszköztárral hozzájáruljon a komplex élmények eléréséhez – hangsúlyozta a szakember. – Az a küldetésünk, hogy közelebb vigyük a kulináris élményeket a turistákhoz.
Számos szakmai együttműködést ápolunk a gasztronómiai területen, így szoros kapcsolatot tartunk a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségével, a Pannon Gasztronómiai Akadémiával, a Magyar Bocuse d’Or Akadémiával és a Stílusos Vidéki Éttermiséggel (SVÉT).Szeptemberben például Mádon szervezzük meg közösen a SVÉT éves nagy rendezvényét, amely Magyarország legnagyobb gasztronómiai utazó fesztiválja. Célunk az, hogy erősítsük a vidéki éttermi vendéglátás kultúráját, népszerűsítsük a helyi alapanyagok használatát.Programjainkkal szeretnénk elérni, hogy a minőségi vendéglátás egyre inkább teret nyerjen, a minőség igénye jelenjen meg többek között az alapanyag-használatban, a felszolgálás stílusában, illetve a személyzet képzésében. Említésre méltó továbbá az MTÜ egy másik fontos együttműködő partnere, a Felelős Gasztrohős, akik kezdeményezésükkel ugyancsak a helyi alapanyagokban rejlő magas hozzáadott értéket hivatottak tudatosítani a fogyasztókban. //
Kapcsolódó cikkeink
MTÜ: tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai
Tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai a…
Tovább olvasom >Két karácsonyi vásár nyílik Budapesten november 15-én
Budapesten két népszerű karácsonyi vásár is megnyitja kapuit november 15-én,…
Tovább olvasom >Magyar siker a világ legjobb borászatainak rangsorában: a Szepsy Pince a 43. helyen
2024-ben is közzétették a World’s Best Vineyards rangsorát, amely az…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új zseb nyílik a SZÉP-kártyán Aktív magyarok névvel
Mindenki a saját egészségének a kovácsa, az Aktív Magyarország program…
Tovább olvasom >MTÜ: tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai
Tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai a…
Tovább olvasom >A 2024-es év bejglijei: Karl Cukrászda és Még1kiflit Pékség a dobogón
A Magyar Cukrász Ipartestület idén is meghirdette az Év bejglije…
Tovább olvasom >