A baba íze
A kávé fogyasztását még élvezetesebbé, felejthetetlenebbé igyekszik tenni a – nevében a formája – baba elnevezésű édesség, amit az olaszok főleg kávéval, cappuccinoval fogyasztanak, de összetörve fagylaltkelyhek kedvelt „megbolondítója” is lehet.
A nálunk is kapható hamisítatlan baba eredeti olasz recept alapján készül. A jellegzetes formájú piskótákat rumban áztatják, majd a cukrozott, de alkoholtartalmában teljes értékű itallal együtt üvegekbe rakják.
A baba különlegessége az, hogy az üvegben sem veszíti el formáját és aromáját, hiszen ott is tovább ázik a szirupban, és évek múlva is „meglepetést” okoz az alkoholhoz nem szokott édesszájúaknak.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Balatoni Turizmus Szövetség: kiemelkedő forgalomnövekedést hozhat a húsvéti hosszú hétvége a Balaton régióban
A szállodák előfoglalási adatai szerint a Balaton régió turizmusában kiemelkedő…
Tovább olvasom >Ma is megbéníthatja az európai turizmust egy vulkán?
Tizenöt évvel az izlandi Eyjafjallajökull vulkán 2010-es kitörése után, amely…
Tovább olvasom >Addikció – A nap képe
Mosd ki a szádat szappannal – büntették sokévtizede a csúnyán…
Tovább olvasom >