A baba íze
A kávé fogyasztását még élvezetesebbé, felejthetetlenebbé igyekszik tenni a – nevében a formája – baba elnevezésű édesség, amit az olaszok főleg kávéval, cappuccinoval fogyasztanak, de összetörve fagylaltkelyhek kedvelt „megbolondítója” is lehet.
A nálunk is kapható hamisítatlan baba eredeti olasz recept alapján készül. A jellegzetes formájú piskótákat rumban áztatják, majd a cukrozott, de alkoholtartalmában teljes értékű itallal együtt üvegekbe rakják.
A baba különlegessége az, hogy az üvegben sem veszíti el formáját és aromáját, hiszen ott is tovább ázik a szirupban, és évek múlva is „meglepetést” okoz az alkoholhoz nem szokott édesszájúaknak.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
9 milliárd forint a K&H SZÉP kártyákon
Hónapról hónapra növekszik a K&H SZÉP kártya forgalom, de még…
Tovább olvasom >Időben kezdik
Kortársaiktól tanulják meg a helyes táplálkozást az iskolások a Magyar…
Tovább olvasom >Érzelmek és emlékek
A desszertnek érzelmeket, emlékeket kell ébreszteni – ez Tiziano Mita…
Tovább olvasom >