Thaiföldi élelmiszeripari vállalat vásárol üzemet Magyarországon

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 10. 17. 11:45

A Thai President Foods 300 millió thai baht (2,1 milliárd forint) befektetéssel élelmiszeripari üzemet vásárol Magyarországon, hogy megvesse a lábát az európai piacon – írja a thaiföldi The Nation hírportál.

mama

A magyarországi üzemből félkész tésztaételeket kíván exportálni a thaiföldi vállalat az európai piacra, beleértve Nagy Britanniát, Németországot, Franciaországot és Hollandiát, valamint a Cseh Köztársaságot, illetve más, kelet-európai országokat. “Thaiföldről már exportáltuk termékeinket ezekbe az országokba, de számos problémával kellett szembe néznünk, így a magas szállítási költségekkel, a vámokkal és a devizaárfolyam ingadozásokkal” – nyilatkozta a lapnak Suchai Ratanajiajaroen, a Thai President Foods elnöke.

A vállalat áruházláncok, közöttük a brit Tesco közvetítésével értékesíti termékeit az európai piacon. A “Mama” márkanév alatt forgalmazott termékek értékesítése gyors ütemben növekszik, Németországban és Nagy-Britanniában például évi 10-20 százalékkal.

A thaiföldi cég az idén májusban hozta létre a Thai President Foods (Hungary) Kft. leányvállalatát Magyarországon, 2,35 milliárd forint alaptőkével. A leányvállalat jelenleg egy magyarországi élelmiszer üzemmel rendelkező ázsiai társasággal folytat tárgyalásokat az üzem megvásárlásáról. A Thai President Foods az év végére kívánja tető alá hozni az akvizíciót. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink