TF: jelentős tartalékok rejlenek az étrend-kiegészítők használatában
A táplálkozás és az étrend-kiegészítők használatának terén az élsportban még jelentős tartalékok vannak Martos Éva, a Testnevelési Egyetem Sport-táplálkozástudományi Központjának vezetője szerint.
Amint az a TF csütörtöki közleményében olvasható: az „Ízelítő” elnevezésű rendezvényen Martos Éva kitért rá, hogy az általa vezetett központ szolgáltatásai ezek kiaknázását célozzák. Az olimpiai sportágak szakszövetségi képviselőinek betekintést nyújtott a versenyzők számára rendelkezésre álló lehetőségek eszköztárába és kérte a résztvevők együttműködését annak érdekében, hogy minden sportoló megkaphassa a számára szükséges támogatást.
Az Ízelítő fókuszában a sportolók optimális egészségi állapotának fenntartása, a sporttáplálkozás teljesítményfokozó hatásának kamatoztatása és a biztonságos, doppingmentes étrend-kiegészítő használat állt.
Mocsai Lajos rektor ismertette az egyetem fejlesztésével kapcsolatos terveit, és külön kitért a laboratóriumokra, melyek munkája majd egyebek mellett megalapozza az egyénre szabott, sportág-specifikus tanácsadást.
Takács Hajnalka dietetikus arra hívta fel a figyelmet, hogy a táplálkozási tanácsadás során a legfontosabb: az elérni kívánt cél sportolóval együtt történő meghatározása és annak lépcsőzetes megvalósítása, objektív mérések és lefektetett protokollok alapján. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Hamarosan csak patikákban kaphatunk bizonyos étrendkiegészítőket
Az étrend-kiegészítők magyarországi kereskedelmi szabályozásának szigorításáról szóló tervezet folyamatosan vitatott…
Tovább olvasom >Legyen ez a legfittebb éved!: A BioTechUSA a fogyasztóinak indított nemzetközi kihívással, Magyarországon pedig óriásplakát kampánnyal vág neki 2024-nek
Az étrendkiegészítőket, speciális élelmiszereket és sportruházatot gyártó és forgalmazó BioTechUSA…
Tovább olvasom >Az étrend-kiegészítők mellékhatásait gyűjtő honlap indult
Elindult az étrend-kiegészítők mellékhatásait gyűjtő honlap, a www.nutrivigilancia.hu oldalra érkező…
Tovább olvasom >További cikkeink
A SZÉP-kártya negyedéves eredményei igazolják a vállalkozók javaslatát
A Nemzetgazdasági Minisztérium április 22-én kiadott közleménye szerint 2024 első negyedévét tekintve…
Tovább olvasom >Haltermelés Magyarországon: a szakma növekvő munkaerőhiánnyal küzd
Az alacsony takarmányárak és a jó vízszintek ellenére a magyar…
Tovább olvasom >Mesterséges intelligencia a borászatban: az új technológia megváltoztatja a borkészítés módját
A mesterséges intelligencia forradalmasítja az amerikai borászatot, lehetővé téve a…
Tovább olvasom >