TF: jelentős tartalékok rejlenek az étrend-kiegészítők használatában
A táplálkozás és az étrend-kiegészítők használatának terén az élsportban még jelentős tartalékok vannak Martos Éva, a Testnevelési Egyetem Sport-táplálkozástudományi Központjának vezetője szerint.
Amint az a TF csütörtöki közleményében olvasható: az „Ízelítő” elnevezésű rendezvényen Martos Éva kitért rá, hogy az általa vezetett központ szolgáltatásai ezek kiaknázását célozzák. Az olimpiai sportágak szakszövetségi képviselőinek betekintést nyújtott a versenyzők számára rendelkezésre álló lehetőségek eszköztárába és kérte a résztvevők együttműködését annak érdekében, hogy minden sportoló megkaphassa a számára szükséges támogatást.
Az Ízelítő fókuszában a sportolók optimális egészségi állapotának fenntartása, a sporttáplálkozás teljesítményfokozó hatásának kamatoztatása és a biztonságos, doppingmentes étrend-kiegészítő használat állt.
Mocsai Lajos rektor ismertette az egyetem fejlesztésével kapcsolatos terveit, és külön kitért a laboratóriumokra, melyek munkája majd egyebek mellett megalapozza az egyénre szabott, sportág-specifikus tanácsadást.
Takács Hajnalka dietetikus arra hívta fel a figyelmet, hogy a táplálkozási tanácsadás során a legfontosabb: az elérni kívánt cél sportolóval együtt történő meghatározása és annak lépcsőzetes megvalósítása, objektív mérések és lefektetett protokollok alapján. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Történelmi mélyponton a Puma: részvényzuhanás, elbocsátások és osztalékcsökkentés
A német sportszergyártó, a Puma, súlyos pénzügyi nehézségekkel küzd az…
Tovább olvasom >Patikán innen és túl
A vény nélküli gyógyhatású készítmények és étrend-kiegészítők piaca az utóbbi…
Tovább olvasom >Meglepő dolog derült ki a fogyókúrás szerekről
Egy átfogó, kétmillió ember bevonásával készült kutatás rávilágított, hogy a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Így változik a boltok árrésse most, hogy a kormány döntött
A kormány bejelentése szerint harminc alapvető élelmiszer árrését korlátozzák, miután…
Tovább olvasom >Az Európai Bizottság mezőgazdasági és élelmiszeripari ütemterve garantálja az EU élelmiszerbiztonságát
Az Európai Bizottság által februárban elfogadott mezőgazdasági és élelmiszeripari ütemterv…
Tovább olvasom >A kukoricatermesztés jövedelmezősége a hibridek és a csávázás kiválasztásán is múlik
A magyar kukoricatermesztők sikeressége nagymértékben függ a terméshozam mennyiségétől és…
Tovább olvasom >