Tesztelték az idei kókuszos szaloncukrokat: íme a legjobbak
A Szupermenta idén ünnepli fennállásának 10. évfordulóját, ennek alkalmából a szezonális termékteszt fókuszában a kókuszos szaloncukrok álltak. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei ezúttal 19 különböző terméket vizsgáltak laboratóriumi körülmények között, miközben laikus és szakértő tesztelők pontszámai alapján rangsorolták az édességeket – adta hírül a sokszinuvidek.24.hu.
Hogyan zajlott a teszt?
A tesztben 19 kókuszos szaloncukor vett részt, amelyek közül:
- 15 hagyományos cukorral készült,
- 4 édesítőszerrel édesített volt.
A termékek között dobozos, zacskós, valamint lédig kiszerelésű szaloncukrok is szerepeltek. A típusokat tekintve:
- 15 mártott,
- 4 töltött szaloncukrot teszteltek.
A bevonat tekintetében is változatos volt a kínálat:
- 6 termék tejcsokoládéval,
- 9 étcsokoládéval,
- 4 kakaós bevonómasszával készült.
Laborvizsgálat és élelmiszerbiztonság
A Nébih laboratóriumában végzett vizsgálatok során ellenőrizték a termékek:
- cukor-, édesítőszer- és transzzsírtartalmát,
- allergéntartalmát,
- a szemszámot (a töltelék finomsága)
- valamint a bevonat arányát.
Bár hatósági jelölés- és dokumentum-ellenőrzést nem végeztek, a tesztelt termékek élelmiszerbiztonsági és minőségi szempontból rendben találtattak.
Íme a dobogósok
A szakértők és laikusok pontszámai alapján a három legjobb kókuszos szaloncukor a következő lett:
- Spar Kókuszos szaloncukor – étcsokoládéval mártott
- Favorina Kókuszos szaloncukor – tejcsokoládéba mártva
- Lissé Kókuszos szaloncukor – tejcsokoládéval mártott
Szaloncukor: az ünnepi klasszikus
A kókuszos szaloncukor évek óta az egyik legnépszerűbb ízvariáció az ünnepi szezonban. A Szupermenta tesztje nemcsak az édesszájúaknak nyújt segítséget a választásban, de biztosítja a vásárlókat arról is, hogy a kínálat minőségi és élelmiszerbiztonsági szempontból is megfelel az elvárásoknak.
Kapcsolódó cikkeink
Több mint fél évszázada a hazai élelmiszeripar élvonalában
Az élelmiszeripar jövőjét azok a fiatal szakemberek formálják, akik tisztelik…
Tovább olvasom >Nébih: Villány térségében is megjelent a szőlő aranyszínű sárgaság nevű betegsége
Villány térségében is megjelent a szőlő aranyszínű sárgaság nevű betegsége,…
Tovább olvasom >Villány térségében is megjelent a szőlő aranyszínű sárgaság betegsége – fokozott védekezésre hívja fel a figyelmet a Nébih
A szőlő aranyszínű sárgaság betegséget okozó Grapevine flavescence dorée (FD)…
Tovább olvasom >További cikkeink
Rekordszinten a vállalatvezetők elköteleződése a fenntarthatóság iránt
A K&H fenntarthatósági index legfrissebb adatai szerint a vállalatvezetők hozzáállása…
Tovább olvasom >Kismértékben emelkedett a FAO élelmiszerár-indexe júniusban a hús, tejtermékek és növényi olajok drágulása miatt
Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) pénteki jelentése szerint az élelmiszer-alapanyagok…
Tovább olvasom >Mitől tízszereződhet meg egy-egy bor ára?
Kevesebben vannak világszerte, mint ahány ember járt az űrben, számuk…
Tovább olvasom >