Tésztaüzemet épít az Euró Generál

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 11. 02. 11:30

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Euró Generál gluténmentes tésztát gyártó üzemet építhet a Győr-Moson-Sopron megyei Rábaszentmihályon – írja az agrarszektor.hu. Az üzem megépítésére hat társaságtól kért ajánlatot az önkormányzat, ám végül csak egy, az Euró Generál nyújtott be pályázatot.

Nettó 48 millió forint értékben építhet gluténmentes tésztát gyártó üzemet Rábaszentmihályon a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Euro Generál. A cégben 50 százalékos szavazati joga van a Mészáros Lőrinc nevével fémjelzett Opus Global Nyrt.-nek, amelybe a felcsúti polgármester-befektető idén tavasszal vásárolta be magát – írja a Magyar Nemzet.

A több mint 200 négyzetméteres tésztaüzem megépítésére, amelyet a rábaszentmihályi önkormányzat építtet, hat társaságtól kértek ajánlatot, ám végül csak az Euro Generál nyújtott be pályázatot a meghívásos közbeszerzésen. A cég ajánlata az eredetileg becsült csaknem 33 millió forintos összegnél 15 millió forinttal volt drágább. A tésztaüzemben jövő májusban kezdődhet a gyártást, az alkalmazottak pedig szakmunkás-minimálbérért dolgoznak majd.  (agrarszektor.hu)

Kapcsolódó cikkeink