Tésztát küld az űrbe a Barilla
Az olasz Mezőgazdasági, Élelmiszeripari és Erdészeti Minisztériummal, az Olasz Légierővel és az Axiom Space-szel együttműködésben indul kozmikus utazásra a Barilla tészta a Nemzetközi Űrállomásra (ISS).
Ezzel a kezdeményezéssel Olaszország arra törekszik, hogy megerősítse az olasz konyha UNESCO szellemi kulturális örökségként való nyilvántartásba vételére irányuló pályázatát.
Ax-3 küldetés keretében mintegy három kilogramm fusillit küld a vállalat a Nemzetközi Űrállomásra még januárban az legénység segítségével, amelynek tagja Walter Villadei, a légierő ezredese is.
Extrém kóstolóteszt
A projekt a Barilla szerint „a valaha volt legextrémebb kóstoló” lesz. A küldetés során a tésztaóriás a legénység néhány tagját érzékszervi kísérletekbe vonja be azzal a céllal, hogy jobban megértse a napjaikat extrém körülmények között töltő űrhajósok táplálkozási igényeit.
Antigravitációs közegben az ételek nyújtotta élmény és az ízek érzékelése nagyon más, mint a Földön, és a Barilla ezt az egyedülálló környezetet igyekszik kihívás elé állítani tésztáival.
A vállalat úgy véli, hogy a tészta, mint széles körben népszerű élelmiszer, „ideális jelölt” az élelmiszerek jövőjének feltárására és megtervezésére.
Űrbe tartó tészta
A Barilla által az űrbe küldött tészta már megfőzve és felmelegítésre készen áll, ugyanis az űrállomáson az ételkészítés során a kész termékeket rehidratálják vagy felmelegítik.
Ráadásul a tészta főzése mikrogravitációban lehetetlen – jegyezte meg a vállalat.
A Barilla K+F csapata azon dolgozik, hogy a recept tükrözze az autentikus olasz ízeket és zamatokat, és még a visszaszámlálás előtt is al dente maradjon.
Kapcsolódó cikkeink
Helyi befektető vásárolta fel az olasz Trinità húsipari vállalatot
A felvásárló Fondo Italiano d’Investimento célja a Trinità pozíciójának megszilárdítása…
Tovább olvasom >Hamis és tiltott növényvédőszerekkel és műtrágyával kereskedő bűnözői csoportot számoltak fel Romániában és Olaszországban
Hamis és az Európai Unióban betiltott növényvédőszerek, illetve műtrágyák illegális…
Tovább olvasom >Olaszország lesz idén a Balaton Wine & Gourmet fesztivál díszvendége
A balatoni régió több mint 50 étterme és borászata mellett…
Tovább olvasom >További cikkeink
Magyar szakembert lett a Danone kelet- és közép-európai értékesítési vezetője
Bolyós Enikő idén júliustól budapesti székhellyel szervezi és irányítja a…
Tovább olvasom >Friss kutatás: a magyarok közel fele nem használ fényvédő krémet, ráadásul a déli órákban sem kerülik a napfényt
Egy friss, reprezentatív kutatás szerint a magyar lakosság mindössze 8…
Tovább olvasom >Rekordbírsággal majdnem 400 millió forintra büntette a GVH a Bookingot
Nem teljesítette maradéktalanul a korábbi jogsértések megszüntetését előíró kötelezettségeit a…
Tovább olvasom >