Tesco-Vöröskereszt összefogás Edelényért

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 08. 17. 00:00

A Magyar Vöröskereszt 35 millió forintos beruházást indít az árvíz sújtotta Edelényben. A 35 millió forint a Tesco vásárlóinak adománya, mely összeg 200 forint értékű adománygyűjtő kártyák vásárlásával gyűlt össze.

A Tesco-Global Áruházak Zrt. a nyár elején adománygyűjtő akciót hirdetett vásárlói körében az árvízkárosultak megsegítésére. Kétszáz forint névértékű adománygyűjtő kártyákat helyezett ki a kasszáknál, amelyeket a pénztárosoknak átadva a vásárlók bármekkora összeggel támogathatták a bajba jutottakat. Az egyszerű és gyors adományozási lehetőség június közepétől július végéig volt elérhető. A kampány során összesen 35 millió forint adomány gyűlt össze.
A Magyar Vöröskereszt közvetítésével hat edelényi rászoruló család költözhet be a helyi, volt ÉMÁSZ telepen található lakásokba. Az épület a felújítást követően – még a tél beállta előtt – olyan rászoruló családoknak nyújt majd átmeneti otthont, akik az árvíz miatt elveszítették otthonukat, vagy a hideg idő beálltáig biztosan nem tudják megoldani házaik lakhatóvá tételét. A felújítást a Magyar Vöröskereszt és Edelény önkormányzata közösen, a Tesco vásárlóinak adományából valósítja meg – írja a tozsdeforum.hu.Kapcsolódó cikkeink