Tesco: újabb 1 milliárd forint bérfejlesztésre

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 06. 08. 11:22

Ma a Tesco újabb, 1 milliárd forintos bérfejlesztést jelentett be Magyarországon. A vállalat összes hazai áruházában és raktárában dolgozó munkatársa többségének – az aktív kollégák 70 százalékának – fizetése nő. 2015 júliusa óta a vállalat 7,4 milliárd forintot fektetett a magyarországi bérek emelésébe.

tesco

„Az a vezérelvünk, hogy elsőként a legalacsonyabb jövedelmi kategóriákra koncentrálunk a bérek rendezése során. Mostantól minden, a Tescónál legalább 6 hónapja dolgozó munkatárs legkevesebb bruttó 165 000 forintot keres, míg jövő januárban ezt a fizetést még tovább fogjuk emelni, ismételten a szakképzett minimálbér fölé” – mondta Pártos Zsolt, a Tesco-Global Áruházak Zrt. új működési ügyvezető igazgatója.

Pártos Zsolt

Pártos Zsolt

Ezzel egy időben az áruház- és boltvezetők, valamint az áruházakban dolgozó vezetők bérébe is fektet a vállalat, miközben szintén emelkedik több mint 800, a logisztikai központokban dolgozó Tesco munkatárs fizetése. A béremelés 2017. július elsejétől lép életbe, annak pontos mértéke munkaköri szintenként eltér.