Tesco önkéntes program: megszépült játszóterek és parkok a munkavállalók jóvoltából

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 07. 11. 09:35

191 önkéntes munkavállaló, 1 156 önkéntes munkaóra 8 városban: a Tesco idén is folytatja 2009-ben elindított vállalati önkéntes programját, hogy felelős szomszédként, munkatársai bevonásával tevékenyen részt vegyen a városok megszépítésében, az élhetőbb környezet megteremtésében. Az idei programban részt vett önkéntesek munkájának köszönhetően eddig többek között óvodai játszóterek és parkok újultak meg. A program az év második felében tovább folytatódik.

A Tesco vállalati felelősségvállalásának egyik fontos eleme, hogy jó kapcsolatot alakítson ki azokkal a helyi közösségekkel, amelyekben áruházai révén jelen van. Célja, hogy az emberek a Tescóra a mindennapjaik szerves részeként, a közösség aktív tagjaként tekintsenek ezeken a településeken. Ennek érdekében az áruházlánc több kezdeményezést is elindított, többek között bevezette a rendszeres önkéntes munka gyakorlatát.

2009 júniusában Mohácson az egyik kerékpárút belvárosi szakaszának rendbetételével indult el a vállalati önkéntes program. A lelkes fogadtatásnak és a pozitív visszajelzéseknek köszönhetően 2010-ben újabb településeken végeztek önkéntes munkát a Tesco munkavállalói.
2011-ben eddig 8 településen – Békéscsaba, Budaörs, Esztergom, Kaposvár, Martfű, Miskolc, Salgótarján, Szekszárd – 191 Tesco dolgozó összesen 1 156 órát töltött el önkéntes munkával. A települések többségén óvodai játszótereket újítottak fel és parkokat tettek rendbe az önkéntes munkavállalók, akik örömmel fogadták a csapatépítő kezdeményezést, amelynek keretében városukon is segíthettek.

Kapcsolódó cikkeink