Tesco: növényi alapú védelemmel az élelmiszerhulladék ellen
A Tesco tesztelni kezdte az Apeel nevű növényi alapú védőburkot, amely zöldségeken és növényeken alkalmazva meghosszabbítja azok élettartamát.
A védőréteg lelassítja a termékek vízvesztését és az oxidációt, amelyek miatt a zöldségek és gyümölcsök romlásnak indulnak.
A tesztben 80 brit Tesco vesz részt. A Tesco szerint az Egyesült Királyságban évente 6,6 millió metrikus tonna élelmiszer kerül a kukába, amiből 400 ezer metrikus tonnát a gyümölcsök képeznek. A brit lakosság naponta 720.000 narancsot dob a szemétbe.
Packaging Insights
Kapcsolódó cikkeink
Anyák napi ajándékok akciósan a Tescóból
Magyarországon idén május 5-én ünnepeljük az Anyák napját. Ezen a…
Tovább olvasom >A Tesco az Expressz üzleteiben olcsóbb saját márkás termékeket vezet be
A Tesco az Expressz üzleteiben olcsóbb saját márkás termékeket vezet…
Tovább olvasom >Jól halad a Tesco a fenntarthatósági projekttel
A Tesco elkötelezett a fenntartható működés iránt, és ambiciózus célokat…
Tovább olvasom >További cikkeink
Hétköznapi hősökkel indított nem mindennapi imázskampányt a Scitec Nutrition
Májusban országszerte találkozhatunk a Scitec Nutrition “Küzdöttek. Győztek. Te jössz!”…
Tovább olvasom >KSH: februárban 1,7 milliárd euró volt a termék-külkereskedelmi többlet
2024. februárban a kivitel volumene 3,4 százalékkal haladta meg, a…
Tovább olvasom >BMI: Lassabb bővülés áprilisban
A Beszerzési Menedzser Index (BMI) szezonálisan kiigazított áprilisi értéke: 51,8.…
Tovább olvasom >