Elhatárolódik az alvállalkozótól a Tesco

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 10. 26. 10:49

A Tesco gyáli logisztikai bázisán történt rendőrségi akció nem céges munkavállalókat érintett – közölte a Tesco-Global Áruházak Zrt. szerdán az MTI-vel, a Magyar Nemzet aznapi számában megjelent információra reagálva.

A napilap cikke szerint a rendőrség több mint húsz embert előállított a Tesco gyáli logisztikai bázisáról kedden, és közokirat-hamisítás miatt eljárás indult ellenük. A lap úgy tudja, a rendőrség egyebek mellett hamis targoncavezetői engedélyeket talált a helyszínen, ahonnan egyes gyanúsítottakat bilincsben vittek el, többek esetében pedig már kedden 72 órás bűnügyi őrizetbe vételről döntöttek.

A Tesco közlése szerint a cég azt a tájékoztatást kapta a rendőrségtől, hogy senkit nem vezettek el bilincsben a gyáli rendőrségi vizsgálat során.

A Tesco-Global Áruházak Zrt. az MTI-hez eljuttatott közleményében leszögezte: a “rendőrségi vizsgálat nem Tescós munkavállalókra vonatkozott. Az érintettek egy magyar munkaerő-kölcsönző cég alkalmazottai voltak”. A magyar munkaerő-kölcsönző cég – egyelőre nem tudni, hogy szándékosan-e – megtévesztette a Tescót, ezért a vállalat megteszi a szükséges jogi lépéseket ellene – közölték.

Mint írták, a magyar munkaerő-kölcsönző vállalkozással kötött szerződés szerint a Tesco számára kiközvetített munkaerő minden a munkavégzéshez szükséges irattal, jogosítvánnyal és képzettséggel rendelkezik. Ezt a vállalat rendszeresen, szúrópróbaszerűen ellenőrzi is. Ugyanakkor természetszerűleg nem áll a Tesco módjában esetleges szándékos okirat-hamisítást felderíteni.

A Tesco elhatárolódik magyar alvállalkozója tevékenységétől, és minden jogában álló lépést megtesz azért, hogy ilyen félrevezetés a jövőben ne fordulhasson elő. A Tesco “saját munkavállalóit minden esetben jogszerűen, a Munka Törvénykönyvének megfelelően alkalmazza, és a munkavégzéshez szükséges iratokat minden esetben bekéri” – szögezték le a közleményben. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink