Tesco Mobile: hamarosan indul az első igazi virtuális mobilszolgáltató

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 11. 07. 01:03

A Tesco-Global Áruházak és a Vodafone Magyarország megállapodást kötött a Tesco Mobile magyarországi piacra lépéséről.

A Tesco Mobile, a Tesco és a Vodafone közös – 50-50%-ban tulajdonolt – vállalkozása független mobilszolgáltatóként fog működni a magyar piacon. A vállalat Tesco Mobile néven fogja kínálni szolgáltatásait a magyarországi Tesco áruházakban, a Vodafone technológiájának és hálózatának támogatásával.

A Tesco Mobile ügyfelek mind a Tesco, mind a Vodafone által nyújtott előnyöket élvezhetik, hiszen a versenyképes mobilszolgáltatások és -készülékek a Tesco áruházak országos hálózatán keresztül mindenki számára könnyen hozzáférhetőek lesznek. Természetesen a Tesco Mobile ügyfelei is haszonélvezőivé válnak az elmúlt évtized legnagyobb magyar telekommunikációs beruházásának, a Vodafone hálózatmodernizációjának, amelynek révén várhatóan legkésőbb 2012 nyarára a lakosság 99 százaléka számára lesz elérhető a hangalapú szolgáltatás és a villámgyors mobilnet.

– Ez egy igen izgalmas vállalkozás a Tesco számára – mondta Gerry Gray, az áruházlánc magyarországi ügyvezető igazgatója. – Folyamatosan keressük az új lehetőségeket, amelyek révén további értékeket teremthetünk és újításokat kínálhatunk a magyar vásárlók számára, s hiszünk benne, hogy a Tesco Mobile mindkettőt biztosítja.

A hazai vállalkozás a Tesco és a Vodafone első együttműködése. A Tesco – hasonló konstrukcióban – már jelen van a mobilpiacon az Egyesült Királyságban, Írországban és Szlovákiában.

A Tesco Mobile úgynevezett virtuális mobilszolgáltató lesz a magyar mobil telekommunikációs piacon. A virtuális mobilszolgáltató (MVNO) egy olyan vállalat, amely mobiltelefon-szolgáltatásokat kínál, de nincs saját hálózati infrastruktúrája, így saját frekvenciája sem.

Kapcsolódó cikkeink