Tesco: erőteljes forgalombővülés

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 12. 09. 00:00

Az Egyesült Királyság legnagyobb kiskereskedelmi lánca, a Tesco üzleti forgalma “szilárd növekedést” ért el ez év harmadik negyedében. Különösen erőteljesen növekedett a nem élelmiszer termékek – például játékok és villamossági cikkek – forgalma.

Összességében a Tesco-csoport értékesítése – az üzemanyag kivételével – 8,8 százalékkal bővült, a nemzetközi forgalma pedig 12 százalékkal.
Terry Leahy, a TESCO elnök-vezérigazgatója szerint azt tapasztalni, hogy javul az ügyfelek irántuk tanúsított bizalma és bátorító trendeket tapasztalnak mind a nagy-britanniai, mind a külföldi leányvállalataiknál, noha számos piacukon még érzékelhető a recesszió.
A cég közlése szerint a Tesco Bank növelte ügyfeleinek számát, a rossz hitelek aránya pedig javulni kezdett. A Tesco pénzügyi igazgatója szerint a vállalat nem törekszik erőteljesen részesedésének növelésére a pénzügyi piacon, de igyekszik "jelentős üzletet" kialakítani, elsősorban jelzálogtermékek segítségével. A Hargreaves Lansdown Stockbrokers elemzője a BBC-nek úgy nyilatkozott: a jelentés kissé csalódást jelent a Tescóval kapcsolatos várakozások ismeretében – közli a BBC News nyomán a Világgazdaság Online.
Kapcsolódó cikkeink