Tesco: csökkenő élelmiszerhulladék-mennyiség
Tizenhét százalékkal csökkentette élelmiszerhulladékának mennyiségét a Tesco. A hipermarket-lánc a feleslegessé vált, de még felhasználható élelmiszereinek 63 százalékát adományozta jótékonysági szervezeteknek, közösségeknek és saját munkatársainak.
Jelenleg minden kilencedik ember éhezik a világon, miközben a világ élelmiszermennyiségének harmada kerül a kukába. 2013-ban a Tesco elhatározta, hogy komoly lépéseket tesz élelmiszerhulladékának csökkentése érdekében. A cég elköltelezett a fenntartható fejlődés iránt, s azt tűzte ki célul, hogy 2030-ra felére csökkenti a kidobott élelmiszerek arányát.
A Tesco azt is el akarja érni, hogy egyetlen gramm emberi fogyasztásra még alkalmas terméke se kerüljön a kukába. Ez a folyamat egyelőre 17 százaléknál tart.
Kapcsolódó cikkeink
A kollégák elkötelezett munkájának köszönhetően a Tesco 73 százalékkal csökkentette élelmiszer-hulladékát
A Tesco a napokban publikálta kilencedik élelmiszerhulladék-jelentését, amelyben a hulladék…
Tovább olvasom >A kereskedelem tartotta magát a munkáltatói vonzerő terén – A bizonytalan gazdasági helyzet ártott az FMCG megítélésének
A kihívásokkal teli időszakból a Coca-Cola és a MediaMarkt jött…
Tovább olvasom >Megjelent az FMCG-piac 2024. évi kereskedelmi toplistája
Maradt minden a régiben: Lidl, SPAR, Tesco a dobogósok sorrendje!…
Tovább olvasom >További cikkeink
Berobbant a Rossmann az e-kereskedelmi toplistára
Először szerepel a Rossmann a PwC által összeállított 2024-es E-toplistán…
Tovább olvasom >75 év szenvedély, teljesítmény és innováció – a Shell és a Scuderia Ferrari HP ikonikus együttműködését ünneplik világszerte
A Shell idén ünnepli a Scuderia Ferrari HP-vel való legendás…
Tovább olvasom >Az Allee-ban adták át az ország első beltéri antenna rendszerét, amelyen mindhárom mobilszolgáltató 5G hálózata elérhető
A több szolgáltatót kiszolgáló beltéri hálózat egyedülálló az országban, különlegessége,…
Tovább olvasom >