Tesco: csökkenő élelmiszerhulladék-mennyiség
Tizenhét százalékkal csökkentette élelmiszerhulladékának mennyiségét a Tesco. A hipermarket-lánc a feleslegessé vált, de még felhasználható élelmiszereinek 63 százalékát adományozta jótékonysági szervezeteknek, közösségeknek és saját munkatársainak.
Jelenleg minden kilencedik ember éhezik a világon, miközben a világ élelmiszermennyiségének harmada kerül a kukába. 2013-ban a Tesco elhatározta, hogy komoly lépéseket tesz élelmiszerhulladékának csökkentése érdekében. A cég elköltelezett a fenntartható fejlődés iránt, s azt tűzte ki célul, hogy 2030-ra felére csökkenti a kidobott élelmiszerek arányát.
A Tesco azt is el akarja érni, hogy egyetlen gramm emberi fogyasztásra még alkalmas terméke se kerüljön a kukába. Ez a folyamat egyelőre 17 százaléknál tart.
Kapcsolódó cikkeink
Dedikált menopauza-részleget hozott létre a brit Tesco
Menopauza-részleget tesztel a brit Tesco: a női változó korhoz kapcsolódó…
Tovább olvasom >A Tesco marad, hiába csökkent a nyeresége
Ken Murphy, a Tesco vezérigazgatója nyilatkozatában kijelentette, hogy a cég…
Tovább olvasom >A Tesco Clubcard programja jelentős változásokon megy keresztül jogi perpatvar miatt
A The Sun jelentése szerint a Tesco komoly változtatásokat hajtott…
Tovább olvasom >További cikkeink
Csökkent a Danone negyedéves bevétele
A Danone francia élelmiszer- és italgyártó bevétele éves szinten 2,5…
Tovább olvasom >BlokkParádé április végéig a Rossmannál
A Rossmann üzletekben és az Online Drogériában történő áprilisi vásárlásaiddal…
Tovább olvasom >Hiába fontos, csak gyorsan le akarjuk tudni a munkahelyi étkezést
A magyarok többsége tisztában van vele, hogy a napközbeni étkezés…
Tovább olvasom >