Tesco-akció Nagy-Britanniában a magas üzemanyagárak ellen

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 02. 01. 12:10

Elképesztő akcióval próbálja meg letörni az üzemanyagárakat, és egyúttal vásárlásra ösztönözni a briteket a Tesco.

Több ezer forintot is spórolhatnak a tankoláson azok a Tesco vásárlók Nagy Britanniában, akik minimum 60 fontot (21 ezer forint) hagynak ott az áruház kasszájánál. Az áruházlánc ugyanis egy elképesztő akcióval lepte meg leendő vásárlóit; minden egyes 60 fontnyi vásárlás után 10 penny-t (~35 forint) elengednek az üzemanyag literenkénti árából a társaság benzinkútjainál.

A szigetországban a Magyar Autóklub legfrissebb statisztikái szerint átlagosan 1,328 fontért (465 forint) mérnek egy liter 95-ös benzint, míg a gázolaj kicsivel drágább; a dízelért átlagosan 1,411 fontos (494 forint) literenkénti árat számítanak fel. Az áruházlánc akciójával tehát az átlag árat alapul véve egy 50 literes tankolás esetén a benzines, illetve a dízeles autóval járók is mintegy 5 fontot (1750 forint) takaríthatnak meg.

Természetesen ez az összeg a többszöröse is lehet, hiszen a hírek szerint minden egyes elköltött 60 font után jár az egyszeri tankoláskor felhasználható kedvezmény, tehát, ha valaki mondjuk 120 fontért vásárolt, máris megduplázódik a tankolásnál megspórolható összeg.

Az üzemanyagár alakulása a hazai autóstársadalmat is sokkolja, azonban rövid időn belül nem számíthatunk rá, hogy a Tesco nálunk is előrukkol ezzel az akcióval. 2009 közepe óta ugyanis mind az 51 korábbi Tesco benzinkút Shell márkanéven működik, s a két társaság 15 évre szóló bérleti megállapodása értelmében ez még jó darabig így is marad. (penzcentrum.hu)

Kapcsolódó cikkeink