Tesco adomány Gyermeknap alkalmából

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 06. 01. 00:00

A Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoportja a Magyar Élelmiszerbankkal összefogva jelentős élelmiszer és ruhaadományt osztott szét az Észak-Alföldi régióban a Nemzetközi Gyereknap alkalmából 2010. május 30-án.

Az adományok jelentős részét a Tesco-Global Áruházak Zrt. ajánlotta fel.
A Tesco-Global Áruházak Zrt. vállalati felelősségvállalásának egyik fontos eleme a helyi közösségek segítése, a felelős szomszédként való jelenlét a vállalat környezetében élők mindennapjaiban. Az áruházlánc időről-időre nagy értékű adományokat juttat el a rászorulók részére olyan stratégiai partnerein keresztül, mint a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Magyar Vöröskereszt, akikkel már évek óta dolgozik együtt.
A következő nagyobb esemény május utolsó vasárnapján, a Nemzetközi Gyermeknapon lesz, amikor is a Debreceni Különleges Orvos- és Mentőcsoportja (DEKOM) meglátogat több gyermekotthont az Észak-alföldi régióban.
Ezen a napon körülbelül 500 gyermeket vizsgálnak meg a DEKOM orvosai, és az ÁNTSZ Regionális Központjának kérésére az influenza gyanús eseteket is regisztrálják járványmegelőzés céljából. A körútra az orvos csoportot elkíséri a Hajdú-Bihar Megyei Rendőrfőkapitányság képviselője, a Tankcsapda zenekar, az adománygyűjétésben részt vevő gimnazisták, a DVSC neves futballistái és a női kézilabda csapat is, és természetesen nem maradhatnak ki a programból az orvos csoport mentőkutyái sem.
Az orvosi vizsgálatok és a szórakozás mellett adományozás is lesz. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület jóvoltából öt tonna élelmiszert és két tonna ruhát, valamint játékot osztanak szét a rászoruló gyermekek és otthonok között. Az adományok jelentős részét a Tesco-Global Áruházak Zrt. ajánlotta fel.
Az adományokat a debreceni Kossuth Lajos Gimnázium és az Ady Endre Gimnázium diákjai osztják majd szét, akik már az adománygyűjtésben is fontos szerepet töltöttek be.    
„Hiszünk abban, hogy stratégiai partnereinkkel, köztük a Magyar Élelmiszerbankkal összefogva hatékonyan tudunk segíteni a szegény sorban élő, nélkülözni kénytelen családokon. Bízunk benne, hogy adományunkkal nagyban segítjük az Észak-Alföldi régióban lévő karitatív szervezetek munkáját, és sok rossz körülmények között élő család helyzetén javíthatunk ezáltal. Szeretnénk megköszönni a Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoportjának áldozatos munkáját és segítségét az adományok szétosztásában – mondta el Iglódi-Csató Judit, a Tesco kommunikációs igazgatója.
Kapcsolódó cikkeink