Tesco: 10 millió forint a rászoruló munkatársaknak

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2020. 12. 14. 11:20

Az idei év mindenki számára tartogatott kihívásokat, de egyes szakmákat a járvány különösen próbára tett, így az egészségügyben és az oktatásban dolgozókon kívül a kiskereskedelemi dolgozók is fokozott terhelésnek vannak kitéve hónapok óta.

A Tesco karácsony előtt hagyományosan számos programot, közös eseményt szervez munkatársainak, idén azonban a kollégák biztonságát előtérbe helyezve, új, egyedi megoldásokat keresett az ünneplésre. Így például Tesco Angyal Alapítványán keresztül 10 millió forinttal támogatja rászoruló munkatársait, online Mikulással és meseolvasással, virtuális kézműveskedéssel, valamint munkatársi versenyekkel és ajándékokkal készül adventre.


A Tesco, mint felelős munkáltató számára munkatársai biztonsága és egészsége kiemelt prioritást élvez. A vállalat azonban idén sem mond le a közös év végi programokról, ezért a biztonsági intézkedéseket szem előtt tartva alternatív módon igyekszik megszépíteni áruházi, logisztikai központi, valamint irodai munkatársai számára az adventi időszakot. Ennek megfelelően az áruházlánc számos, a jelenlegi különleges helyzethez igazított aktivitással készül a következő hetekre, a munkatársak családjait is bevonva a programokba. A gyerekeknek például online Mikulás ünnepséget, illetve mesedélutánt is szerveznek, ahol vállalkozó szellemű kollégák olvasnak meséket az eseményhez virtuálisan csatlakozó kicsiknek, majd a felvételt megosztják a Tesco zárt, dolgozói Facebook csoportjában. A vállalat HR-csapata azokra is gondolt, akik inkább a kézügyességüket próbálnák ki. Nekik szól az online adventi kézműves workshop, ahova a gyerekeket is várják, de lesz kifejezetten a munkatársaknak szervezett alkalom is. A foglalkozásokhoz szükséges alapanyagokat, például a ragasztópisztolyt vagy a koszorúalapot a Tesco biztosítja az eseményre regisztrált kollégáknak.

A kollégák rögtön alkalmazhatják is a kézműves foglalkozáson tanultakat, hiszen a korábbi évekhez hasonlóan a Tesco idén is díjazza a legszebben feldíszített személyzeti ebédlőket, folyosókat, közös tereket. A lelkes dekoratőrök áruházi csapatépítő programok szervezéséhez nyerhetnek támogatást a csapatuknak. Nemcsak a belső terek csinosítása jár azonban jutalommal, a karácsonyi csúnya pulcsiban, agancsokkal és egyéb karácsonyi kiegészítőkkel pózoló munkatársak fotói is versengenek a szavazatokért és különféle díjakért a belső vállalati Facebook csoportban.

Nem minden azonban a díszítés és a közös programokon való részvétel, hiszen a karácsony együtt jár az ajándékozással is. Az áruházlánc ezért valamennyi munkatársának karácsonyi ajándékcsomaggal, illetve egy 10 ezer forintos utalvánnyal köszöni meg az egész éves, kitartó munkáját. Ráadásként, a tavaszi időszakhoz hasonlóan, az áruházi munkatársak ezúttal is egyszeri, maximum 40 ezer forintos bónuszban részesülhetnek. Az ajándékok sorát gyarapítja az idei különleges évhez illeszkedő vitamincsomag és karácsonyi maszk is.

A Tesco Angyal Alapítványon keresztül az áruházlánc a különösen nehéz helyzetben levő munkatársainak most extra támogatást nyújt. Az Alapítványhoz beérkező adományokat a vállalat megduplázza, és az így rendelkezésre álló keretet fordítja a kollégák támogatására. A Tesco Angyal karácsony előtt minden áruházban, boltban és raktárban bevásárol egy rászoruló kollégának, aki több mint 12 ezer forint értékben válogathat a kosarába. Ezenkívül a nagylelkű adományoknak köszönhetően idén 86, nehéz helyzetbe került kolléga fejenként több mint 100 ezer forint extra támogatást is kap, így összesen közel 10 millió forintot osztanak szét a Tesco Angyal Extra Karácsonyi Akciójában.

 

Kapcsolódó cikkeink