Természetközeli hotel és élménypark nyílt Pogányban

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 06. 14. 10:22

Természetközeli szemléletformáló – 23 hektár területű – élményparkot és négy csillagos szállodát adtak át pénteken a Pécshez közeli Pogányban. A zöldmezős beruházást több mint 800 millió forintos forrásból valósították meg.

zsalyaligethotel

A baranyai településen, húsz embert foglalkoztató Zsájaliget Hotel és Élménypark – mint azt Zsuffa Ákos tulajdonos az MTI-nek elmondta – hétszáz négyezetméter alapterületű, nyolc szobás, teljes egészében akadálymentesített hotel, mintegy negyven fő befogadására alkalmas konferencia teremmel és wellness-részleggel várja a vendégeket.

A szállodához tartozó összesen 23 hektár területű élményparKban mintegy hét hektáron több mint 30 – elsősorban gyermekeknek szóló – attrakciót alakítottak ki. Ezek között van ügyességi quadpálya, a környék nevezetességeit és élővilágát ismertető interaktív tanösvény, trambulinpark, gumi játszótér, háziállatok sokaságát bemutató agrárfarm, illetve nomád állatkert, valamint nádlabirintus. Zsuffa Ákos kiemelte: az élményparkhoz egy 300 négyzetméteres, okosház funkcióval is rendelkező fogadóépület is tartozik, ahol – az egész parkhoz hasonlóan – szelektíven gyűjtik a hulladékot, a napkollektorok a környezet-tudatosság fontosságára hívják fel a figyelmet.

A 800 millió forintos beruházás mintegy 500 milliós európai uniós támogatással valósult meg. Az átadón Zsuffa Ákos azt mondta, a jövőben szálláshely-bővítést, étteremnyitást, szabadtéri színpad kialakítását, valamint a sportolási lehetőségek bővítését tervezik. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink