Természethű borok és ételek a Millenárison
Csaknem negyven Kárpát-medencei és külföldi termelő több mint száz természethű bora kóstolható a Mitiszol fesztiválon szombaton a Millenáris parkban, ahol tucatnyi hasonló szellemiségű gasztrokiállító is várja a látogatókat.
A természet- és tájhű gazdálkodásra törekvő, Kárpát-medencei birtokokat tömörítő Terra Hungarica hatodik alkalommal rendezi meg „nagyszabású, mégis emberi léptékű” kóstolóját, amely évről évre igyekszik többet kínálni mindazoknak, akik érdeklődnek az autentikus, természethű borok és élelmiszerek iránt – közölték a szervezők az MTI-vel.
A Terra Hungarica 11 borvidéken termelő 30 tagján túl idén már külföldi borászok is kiállítanak Európa számos kiemelkedő borvidékéről. A több mint száz bor mellett söröket, pálinkákat, gyümölcsleveleket, szörpöket, gyógyteákat és kávét is lehet majd kóstolni az eseményen; a közös nevező a tiszta forrásból, vegyszermentes gazdálkodásból származó alapanyag, valamint a szintetikus adalékok nélkül, minimális beavatkozással készült termékek.
A sétáló kóstolóval párhuzamosan nyitott előadások keretében többek között a kenyérsütésről, a kávékészítésről, a sör- és pálinkafőzésről is hallhatnak az érdeklődők. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Új korszakba lép a Csányi Pincészet
A Villányi borvidék legnagyobb, évszázadokra visszanyúló hagyományokkal rendelkező pincészete, a…
Tovább olvasom >Bezár a Michelin által ajánlott Laurel Étterem Budapesten
Öt év működés után bezár a Laurel Budapest, a Michelin…
Tovább olvasom >Nagy István: a magyar borászok ott vannak a nemzetközi szakmai élvonalban
A magyar borászok ott vannak a nemzetközi szakmai élvonalban, Európában…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új termékigazgatót nevezett ki az Auchan
Július 1-től Varga László látja el az Auchan Magyarország termékigazgatói…
Tovább olvasom >Milliók dönthetnek milliókról akár egy mozdulattal a Tescónál
Emberek millióinak kezében van újra több millió forint és környékbeli…
Tovább olvasom >Egészséges nyári táplálkozási tippeket ad az Eisberg növényi zsírokkal
Az igazi forró nyár beköszöntével sokan törekednek egészségesebben táplálkozni, de…
Tovább olvasom >