Természetes kék ételszínező válthatja fel a mesterségeseket
Tökéletes alternatívaként lehet alkalmazható egy, a lilakáposztában talált pigment, amely kiválthatná a mesterséges színezékeket.

Tartós, természetes és kék
A Mars Wrigley és több egyetem együttműködésének köszönhetően kutatók felfedeztek egy, a lilakáposztában található pigmentet, amely hosszan tartó hatású és stabil természetes kék ételszínezékként szolgálhatna az élelmiszeriparban.
A Mars 2016-ban jelentette be, hogy minden mesterséges színezőanyagot eltávolít embereknek szánt élelmiszereiből 2021 februárjára. Egészen idáig a cég nem talált igazán jó alternatívát, amely a fogyasztók számára is elfogadható és nagy mennyiségben hozzáférhető. A Mars főleg az olyan, élénk színű édességmárkák miatt aggódott, mint az M&Ms vagy a Skittles.
Springwise
Kapcsolódó cikkeink
A felelős kisállattartás mellett kampányol a Mars
A magyar háztartások 71%-ában van kisállat, közel felében (47%) van…
Tovább olvasom >Magazin: Különdíjas Future Store a Sirha kiállításon
Az eladáshelyi innovációk tárházával várta a Jövő Áruháza a Sirha…
Tovább olvasom >Önt is várja a Future Store – Innovációk a Marstól, Orbicotól, Real Nature-től, a Wanzltől és DS Smith-től
A Jövő Áruházában sok FMCG márka mutatja meg újdonságát. A…
Tovább olvasom >További cikkeink
Żabka Smart üzlet nyílt Poznańban
A lengyel kereskedelmi lánc, a Żabka a franchise-tagok működését javító…
Tovább olvasom >Nyílt innovációs portált indít a Nomad Foods az Innogettel
A nemzetközi innovációs hálózattal, az Innogettel társult a Nomad Foods…
Tovább olvasom >Magazin: Többet kevesebbszer
A NielsenIQ 2021-es évet áttekintő elemzése szerint a vásárlói preferenciák…
Tovább olvasom >