Természetes kék ételszínező válthatja fel a mesterségeseket
Tökéletes alternatívaként lehet alkalmazható egy, a lilakáposztában talált pigment, amely kiválthatná a mesterséges színezékeket.
A Mars Wrigley és több egyetem együttműködésének köszönhetően kutatók felfedeztek egy, a lilakáposztában található pigmentet, amely hosszan tartó hatású és stabil természetes kék ételszínezékként szolgálhatna az élelmiszeriparban.
A Mars 2016-ban jelentette be, hogy minden mesterséges színezőanyagot eltávolít embereknek szánt élelmiszereiből 2021 februárjára. Egészen idáig a cég nem talált igazán jó alternatívát, amely a fogyasztók számára is elfogadható és nagy mennyiségben hozzáférhető. A Mars főleg az olyan, élénk színű édességmárkák miatt aggódott, mint az M&Ms vagy a Skittles.
Springwise
Kapcsolódó cikkeink
Kötelezi beszállítóit Carrefour a Nutri-Score értékek közzétételére
Franciaországban előírta a Carrefour, hogy minden márkás termék beszállítója köteles…
Tovább olvasom >Támogatja az EU erdőirtás elleni rendeletét a Nestlé, a Mars Wrigley és a Ferrero
Az EU erdőirtás elleni rendelete december 30-tól kötelezi a kakaót,…
Tovább olvasom >Rekordmennyiségű szén-dioxid-kibocsátás-csökkentést ért el a Mars
A Mars közzétette a 2023-as Fenntarthatóság Egy Generáció Alatt jelentését,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Hogyan fognak az európaiak vásárolni az idei ünnepi szezonban?
A ShopFully és az Offerista Group az „Holiday Shopping Study…
Tovább olvasom >Új napelemparkkal bővül a Nestlé szerencsi gyár
Jövő márciusban lép működésbe az az 1,5 GW éves teljesítményű…
Tovább olvasom >Az irodapiacon túlkínálat, a kiskereskedelmi ingatlanok és szállodák terén visszatérő kereslet várható 2025-ben
A magyar kereskedelmi ingatlanpiacot jelenleg a tranzakciószámok csökkenése és a…
Tovább olvasom >