Természetes kék ételszínező válthatja fel a mesterségeseket
Tökéletes alternatívaként lehet alkalmazható egy, a lilakáposztában talált pigment, amely kiválthatná a mesterséges színezékeket.

Tartós, természetes és kék
A Mars Wrigley és több egyetem együttműködésének köszönhetően kutatók felfedeztek egy, a lilakáposztában található pigmentet, amely hosszan tartó hatású és stabil természetes kék ételszínezékként szolgálhatna az élelmiszeriparban.
A Mars 2016-ban jelentette be, hogy minden mesterséges színezőanyagot eltávolít embereknek szánt élelmiszereiből 2021 februárjára. Egészen idáig a cég nem talált igazán jó alternatívát, amely a fogyasztók számára is elfogadható és nagy mennyiségben hozzáférhető. A Mars főleg az olyan, élénk színű édességmárkák miatt aggódott, mint az M&Ms vagy a Skittles.
Springwise
Kapcsolódó cikkeink
Szálltunk rendelkezésükre! (2. rész)
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Árharc a Milka csokoládé körül Németországban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Akcióba lendültek a földimogyoró megmentéséért
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
A retail-szektor kihívásai: válságállóbbá edződött a kiskereskedelem
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >NGM: tudatos vásárlással a békés ünnepekért, fogyasztóvédelmi tanácsok a karácsonyi időszakra
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Hogyan kerülhetőek el az online vásárlás bosszúságai?
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >
