Természetes kék ételszínező válthatja fel a mesterségeseket
Tökéletes alternatívaként lehet alkalmazható egy, a lilakáposztában talált pigment, amely kiválthatná a mesterséges színezékeket.

Tartós, természetes és kék
A Mars Wrigley és több egyetem együttműködésének köszönhetően kutatók felfedeztek egy, a lilakáposztában található pigmentet, amely hosszan tartó hatású és stabil természetes kék ételszínezékként szolgálhatna az élelmiszeriparban.
A Mars 2016-ban jelentette be, hogy minden mesterséges színezőanyagot eltávolít embereknek szánt élelmiszereiből 2021 februárjára. Egészen idáig a cég nem talált igazán jó alternatívát, amely a fogyasztók számára is elfogadható és nagy mennyiségben hozzáférhető. A Mars főleg az olyan, élénk színű édességmárkák miatt aggódott, mint az M&Ms vagy a Skittles.
Springwise
Kapcsolódó cikkeink
Alapos anyagdrágulás a csokoládéknál
Széthúzta a mezőnyt a kakaóbab drágulása a csokoládék között: a…
Tovább olvasom >2030-ra csak teljesen szegregált fenntartható kakaót használ termékeiben a Mars
A vállalat kizárólag a programjában részt vevő vagy az általa…
Tovább olvasom >További cikkeink
GKI Elemzés: EU-s források nélkül csak döcögne a hazai gazdaság
Idén május 1-én ünnepeljük uniós csatlakozásunk 21. évfordulóját. EU-s tagságunknak…
Tovább olvasom >Csökkentette az élelmiszerárakat az árrésstop és az online Árfigyelő bővítése
2025 áprilisában csökkent az infláció és az élelmiszerárak növekedési üteme…
Tovább olvasom >NGM: mindig fellépünk az indokolatlan áremelés ellen, a következő hónapokban tovább csökkenhet az infláció
Áprilisban az infláció mértéke 4,2 százalékra, míg az élelmiszerinflációé 5,4…
Tovább olvasom >