Természetes kék ételszínező válthatja fel a mesterségeseket
Tökéletes alternatívaként lehet alkalmazható egy, a lilakáposztában talált pigment, amely kiválthatná a mesterséges színezékeket.

Tartós, természetes és kék
A Mars Wrigley és több egyetem együttműködésének köszönhetően kutatók felfedeztek egy, a lilakáposztában található pigmentet, amely hosszan tartó hatású és stabil természetes kék ételszínezékként szolgálhatna az élelmiszeriparban.
A Mars 2016-ban jelentette be, hogy minden mesterséges színezőanyagot eltávolít embereknek szánt élelmiszereiből 2021 februárjára. Egészen idáig a cég nem talált igazán jó alternatívát, amely a fogyasztók számára is elfogadható és nagy mennyiségben hozzáférhető. A Mars főleg az olyan, élénk színű édességmárkák miatt aggódott, mint az M&Ms vagy a Skittles.
Springwise
Kapcsolódó cikkeink
2030-ra csak teljesen szegregált fenntartható kakaót használ termékeiben a Mars
A vállalat kizárólag a programjában részt vevő vagy az általa…
Tovább olvasom >Jót tenni és jól működni
A Mars Incorporated jelentős előrelépést tett a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése terén,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >