Termelői piac nyílt a józsefvárosi Palotanegyedben

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 07. 05. 11:05

Őstermelői piac nyílt szombaton Józsefvárosban, az árusok karácsonyig minden szombaton kint lesznek termékeikkel a Rákóczi út és a Gyulai Pál utca kereszteződésében.

Kocsis Máté (Fidesz-KDNP), Józsefváros polgármestere a szombati átadáson elmondta: a városrész első saját szervezésű őstermelői piacát hagyományteremtő szándékkal hozták létre, több további közösségi téren is hasonlót terveznek. Felidézte, hogy tavaly a parlament egy törvénymódosítással könnyebbé tette, hogy helyi őstermelői piacok nyíljanak.

Az őstermelők becsületes munkájának eredménye eddig kevésbé volt elérhető a városi emberek számára, holott lenne igény az eredeti, tartósítószer- és adalékmentes termékekre – mutatott rá. Jelezte: amellett, hogy az árusoknak és a helyieknek is fontos a piac, megtölti élettel a felújított közösségi tereket is.

A Palotanegyed őstermelői piacán minden szombaton reggel 6-tól délután 2 óráig várja a több tucatnyi árus a vásárlókat zöldségekkel, gyümölcsökkel, húsáruval, sajtféleségekkel – ismertette Kocsis Máté, kiemelve, hogy a termékekhez elérhető áron lehet hozzájutni. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink