Termelői bolt Szegeden

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 04. 22. 11:15

A környékbeli termelőktől közvetlenül szerzi be a friss zöldséget, gyümölcsöt és kézzel készült termékeket a közelmúltban Szegeden nyílt Vitamin Szalon; az üzletben szezontól függően mintegy kétszázféle terméket vásárolhatnak meg a vevők – mondta el az ötletgazda az MTI-nek.

gyumolcs-zoldseg

Rácz József, a Kert-Ész Klub Magyarország elnöke kifejtette: a cél az volt, hogy termelői körük termékeit közvetlenül juttassák el a vásárlókhoz. Ehhez kellett bemutató boltot nyitni, így mintegy 20 millió forintból, és csaknem 12 milliós telephely-fejlesztési- és munkahelyteremtő támogatásból sikerült egy modern és kényelmes üzletet nyitni. A 2011 tavaszán alakult klubnak már több mint 50 termelő a tagja főleg Csongrád megyéből, de néhányan Békés- és Bács-Kiskun megyéből is. Az üzletben 50 kilométeren belüli gazdák termékeit árusítják, a termelők névvel és arccal is megjelennek az üzletben, minden termék ára mellett fényképpel és névvel megjelölik a termelőt és a termelési helyszínt is.

„Az elvünk az, hogy csak akkor nyúlunk importtermékhez, ha nincs elérhető, jó minőségű magyar áru a kínálatban”- fogalmazott Rácz József, hozzátéve, hogy a kistermelőket részesítik előnyben. Ha az üzletet megkedvelik a vásárlók, akkor további boltok nyitását is tervezik – mondta el Rácz József. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink