Térképen vagyunk
A Tokaji Borvidéket méltatta egy nemrégiben megjelent cikkében Eric Asimov, a New York Times borszakírója.Írásával polgártársait próbálta meggyőzni: a magyar bor nem csak a Tokaji Aszút jelenti, Tokajban remek szárazborokat is készítenek. Példaként a – egy amerikai üzletember tulajdonában lévő – Királyudvar borászatot említette, de méltatta a Royal Tokaji, az Oremus és a Dobogó pincészet borait is. Sőt, állította, hogy a rendszerváltás óta újra készülnek szárazborok Magyarországon, Tokajon kívül is van élet, vannak kiemelkedő borok – példának az „osztrák határ melletti” Somlóról a Szent Ilona Borház egy tételét hozta. Nos, ez is valami; köszönjük a szép szavakat, Mr.
Asimov!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >