Terjed a közösségi házhoz szállítás
Alig néhány napja robbant be a köztudatba az Uber futár verziója – amely a házhozszállítást forradalmasítaná -, a szolgáltatásnak máris akadt egy kihívója. egy másik startup vállalkozás, a FleetYou személyében – olvasható a vg.hu-n. A FleetYou célja ugyanaz: megszerezni a magyar házhozszállítási piacot. A szolgáltatás mögött fiatal vállalkozók állnak, a két többségi tulajdonos Balog-Farkas Dávid és Rátkai Tamás, akik már egy online-marketing vállalkozás tulajdonosai is.
Az alapkoncepció mind a két vállalkozásnál azonos: az éttermek egy háttérrendszer segítségével tölthetik fel a kiszállítandó címeket, ami rögtön megjelenik a környéken járó aktív futároknál. A FleetYou rendszerében a megrendelő élőben nyomon követheti, hogy a futár épp merre jár ételével, így feleslegessé válik az étterem felé telefonálgatás a futár hollétéről, hisz csak rá kell néznie telefonjára.
A FleetYou nem szabja meg a futároknak, hogy mennyit kereshetnek. Kiszállításkor azonnal megkapják a szállításért járó összeget. A FleetYou futárait szigorú ellenőrzésnek vetik alá, már jelentkezésükkor ki kell tölteniük egy részletes kérdőívet, melyből kiderül a jelentkező eddigi tapasztalata és időbeosztása is.
A rendszerben a futároknak lehetőségük van egynél több címet is felvenni kiszállításuk közben. Ez azt jelenti, hogy a futár felvesz egy ételt A pontban, hogy kiszállítsa B pontba, de menet közbe látja, hogy útba esik számára egy újabb rendelés, amit még gyorsan fel tud venni, ekkor a B kiszállítása előtt felvesz egy újabb címet. (vg.hu)
Kapcsolódó cikkeink
Könnyen felszívódó vassal dúsítaná a növényi alapú húsokat egy svéd start-up
Egy svéd start-up 1 millió eurós finanszírozást nyert olyan növényi…
Tovább olvasom >Ezért buknak el a startupok az első három évben
Az első három év a legkritikusabb a startupok életében, ekkor…
Tovább olvasom >Az Uberrel társulva kínál étel-házhozszállítást az Instacart az USA-ban
A két vállalat közötti partnerség részeként az Instacart felhasználói mostantól…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntartható vendéglátás Magyarországon: a 2024-es év úttörői
Magyarországon a fenntarthatóság napjaink egyik legfontosabb kihívása, különösen az éttermi…
Tovább olvasom >Trendekbe fagylalva
Ami hosszú időn keresztül csak egy jeges nyalánkság volt, abból a…
Tovább olvasom >