Tenyésztett marhahús a japánoktól

Szerző: Gyarmati Orsolya Dátum: 2021. 10. 13. 08:30

A japánok imádják a Wagyu marhahúst, amelyből fél kiló 200 dollárba kerül egyes csúcséttermekben. Most azonban sokkal megfizethetőbbé válhat, miután sikerült laboratóriumban is előállítani a húst.

Na, erre azért még sokat kell várnunk

Japán tudósoknak sikerült előállítani a Wagyu hús sejtjeiből egy olyan terméket, ami kinézetre és ízre is olyan, mint a valódi steak.

Jelenleg 3-4 hétbe telik egyetlen köbcentiméternyi hús tenyésztése, így egyelőre a termék még nem jelenik meg az élelmiszerüzletek polcain, ám, mivel ez a fajta technológia fénysebességgel fejlődik, valószínűleg néhány éven belül már megvásárolhatjuk az így tenyésztett húsokat.

ESM

Kapcsolódó cikkeink