Tenyésztett marhahús a japánoktól
A japánok imádják a Wagyu marhahúst, amelyből fél kiló 200 dollárba kerül egyes csúcséttermekben. Most azonban sokkal megfizethetőbbé válhat, miután sikerült laboratóriumban is előállítani a húst.
Japán tudósoknak sikerült előállítani a Wagyu hús sejtjeiből egy olyan terméket, ami kinézetre és ízre is olyan, mint a valódi steak.
Jelenleg 3-4 hétbe telik egyetlen köbcentiméternyi hús tenyésztése, így egyelőre a termék még nem jelenik meg az élelmiszerüzletek polcain, ám, mivel ez a fajta technológia fénysebességgel fejlődik, valószínűleg néhány éven belül már megvásárolhatjuk az így tenyésztett húsokat.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
Stabilan végzi a borászati vizsgálatokat a Nébih laboratóriuma
A megszokott hatékonysággal és határidőkkel végzi a borászati vizsgálatokat a…
Tovább olvasom >9 nap múlva lejár a nem állami laboratóriumok éves tevékenységének bevallási határideje
Január 31-e a határideje a nem állami laboratóriumok éves tevékenységéről…
Tovább olvasom >Hamarosan jelentést kell adniuk a nem állami laboratóriumoknak éves tevékenységükről
A nem állami laboratóriumok kötelesek összefoglaló jelentést készíteni az adott…
Tovább olvasom >További cikkeink
KSH: novemberben a kiskereskedelmi forgalom az előző év azonos időszakit 4,1, az előző havit 0,6 százalékkal haladta meg
2024. novemberben a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers adat szerint…
Tovább olvasom >NGM: láthatóan kezd visszatérni a lakosság bizalma
A kormány azon dolgozik, hogy a gazdaság jobban teljesítsen, így…
Tovább olvasom >Fidelity Kitekintés 2025: Az USA készen áll a reflációra
A republikánusok fölényes győzelme a novemberi választásokon jelentősen megváltoztatta a…
Tovább olvasom >