Tenyésztett marhahús a japánoktól
A japánok imádják a Wagyu marhahúst, amelyből fél kiló 200 dollárba kerül egyes csúcséttermekben. Most azonban sokkal megfizethetőbbé válhat, miután sikerült laboratóriumban is előállítani a húst.

Na, erre azért még sokat kell várnunk
Japán tudósoknak sikerült előállítani a Wagyu hús sejtjeiből egy olyan terméket, ami kinézetre és ízre is olyan, mint a valódi steak.
Jelenleg 3-4 hétbe telik egyetlen köbcentiméternyi hús tenyésztése, így egyelőre a termék még nem jelenik meg az élelmiszerüzletek polcain, ám, mivel ez a fajta technológia fénysebességgel fejlődik, valószínűleg néhány éven belül már megvásárolhatjuk az így tenyésztett húsokat.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
Útmutató az állategészségügyi laboratóriumok részére
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a Nemzeti Akkreditáló Hatóság…
Tovább olvasom >Stabilan végzi a borászati vizsgálatokat a Nébih laboratóriuma
A megszokott hatékonysággal és határidőkkel végzi a borászati vizsgálatokat a…
Tovább olvasom >9 nap múlva lejár a nem állami laboratóriumok éves tevékenységének bevallási határideje
Január 31-e a határideje a nem állami laboratóriumok éves tevékenységéről…
Tovább olvasom >További cikkeink
Ezer vízügyi szakember dolgozik az aszály elleni küzdelemben
Országszerte ezer vízügyi szakember dolgozik az aszály elleni küzdelemben és…
Tovább olvasom >Hazánk újra mentes a magas patogenitású madárinfluenzától
Magyarország ismét madárinfluenzától mentesnek minősül az Állategészségügyi Világszervezet (WOAH) előírásai…
Tovább olvasom >Közeleg a Lidl Balaton-átúszás
A jövő héten, július 26-án rendezik a 43. Lidl Balaton-átúszást,…
Tovább olvasom >