Tenyésztett marhahús a japánoktól
A japánok imádják a Wagyu marhahúst, amelyből fél kiló 200 dollárba kerül egyes csúcséttermekben. Most azonban sokkal megfizethetőbbé válhat, miután sikerült laboratóriumban is előállítani a húst.
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2021/10/japanese-scientists-create-lab-grown-wagyu-beef-300x174.webp)
Na, erre azért még sokat kell várnunk
Japán tudósoknak sikerült előállítani a Wagyu hús sejtjeiből egy olyan terméket, ami kinézetre és ízre is olyan, mint a valódi steak.
Jelenleg 3-4 hétbe telik egyetlen köbcentiméternyi hús tenyésztése, így egyelőre a termék még nem jelenik meg az élelmiszerüzletek polcain, ám, mivel ez a fajta technológia fénysebességgel fejlődik, valószínűleg néhány éven belül már megvásárolhatjuk az így tenyésztett húsokat.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
Stabilan végzi a borászati vizsgálatokat a Nébih laboratóriuma
A megszokott hatékonysággal és határidőkkel végzi a borászati vizsgálatokat a…
Tovább olvasom >9 nap múlva lejár a nem állami laboratóriumok éves tevékenységének bevallási határideje
Január 31-e a határideje a nem állami laboratóriumok éves tevékenységéről…
Tovább olvasom >Hamarosan jelentést kell adniuk a nem állami laboratóriumoknak éves tevékenységükről
A nem állami laboratóriumok kötelesek összefoglaló jelentést készíteni az adott…
Tovább olvasom >További cikkeink
KSH: januárban 5,5 százalékkal haladták meg átlagosan a fogyasztói árak az előző év azonos hónapi értékeket
2024. januárhoz viszonyítva az élelmiszerek ára 6,0 százalékkal nőtt, ezen…
Tovább olvasom >Nagy Márton: A januári magasabb fogyasztói árszint átmeneti jelenség
Nagy Márton szerint elfogadhatatlan a magas élelmiszerinfláció, a kormány minden…
Tovább olvasom >NGM-szóvivő: január utolsó napjaiban már korrigáltak az árak
A KSH közlése szerint 2025. januárban a fogyasztói árak átlagosan…
Tovább olvasom >