Tények a tejről a tej világnapjára
A tej egy jelentős és megkerülhetetlen élelmiszer és alapanyag. Számtalan vitamin és ásványi anyag található benne, egyéb táplálkozási előnyei mellett. Európában globális összehasonlításban is magas az egy főre jutó tejfogyasztás (meghaladja az évi 150 kg/fő mennyiséget), amit alátámaszt az is, hogy a tejből származik a táplálkozással bevitt energiamennyiség 9%-a.
A fogyasztók mellett nem feledkezhetünk el a másik oldalról sem, hiszen a gazdák számára is fontos termékről van szó, miután számos kistermelőnek jelent megélhetést vagy keresetkiegészítést a tej.
Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) egy infografikában szedte össze amit a tejfogyasztáról és -termelésről, továbbá a tej táplálkozási jelentőségéről tudni érdemes.
Kapcsolódó cikkeink
FAO: Új rekordokat érhet el a főbb mezőgazdasági élelmiszer-alapanyagok globális előállítása
Viszonylag optimista az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) a…
Tovább olvasom >A vidéki térségek újjáélesztése a fiatalok segítségével
A vidéki térségekben a fiatal nők és férfiak fontos szerepet…
Tovább olvasom >Csökkent a FAO élelmiszerár-indexe májusban
Csökkent az élelmiszertermékek világpiaci árának referenciaértéke májusban az előző hónaphoz…
Tovább olvasom >További cikkeink
Alkotmányos jog lett a készpénz: minden kereskedőnek biztosítania kell a lehetőséget
Megjelent a Magyar Közlönyben az a jogszabály, amely a készpénzes…
Tovább olvasom >Vásárlói tudatosság és digitális átalakulás: 2024 FMCG-piaci tanulságai
Alábbi összeállításunkban több nagy elemző cég aktuális adatait, insightjait idézve…
Tovább olvasom >Milliárdos forgalmat hozott az otthonfelújítási SZÉP-kártyás lehetőség
2025. január 1-jétől új felhasználási cél nyílt meg a SZÉP-kártya…
Tovább olvasom >