Tények a tejről a tej világnapjára
A tej egy jelentős és megkerülhetetlen élelmiszer és alapanyag. Számtalan vitamin és ásványi anyag található benne, egyéb táplálkozási előnyei mellett. Európában globális összehasonlításban is magas az egy főre jutó tejfogyasztás (meghaladja az évi 150 kg/fő mennyiséget), amit alátámaszt az is, hogy a tejből származik a táplálkozással bevitt energiamennyiség 9%-a.
A fogyasztók mellett nem feledkezhetünk el a másik oldalról sem, hiszen a gazdák számára is fontos termékről van szó, miután számos kistermelőnek jelent megélhetést vagy keresetkiegészítést a tej.
Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) egy infografikában szedte össze amit a tejfogyasztáról és -termelésről, továbbá a tej táplálkozási jelentőségéről tudni érdemes.
Kapcsolódó cikkeink
ENSZ: Egyre nagyobb kihívás a tartós éhezés felszámolása az éhezési válsággócokban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >COP30: A szélsőséges időjárás már most kihat az élelmiszertermelésre
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Kedvezőek a globális kínálati kilátások a legfontosabb élelmiszer-alapanyagoknál
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Hungaropack Magyar Csomagolási Verseny 2025. évi díjazottjai
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Kavarodás a tégelyekben
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Újabb termékekre terjesztették ki az árréscsökkentést – február végéig marad a bolti árkorlátozás
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >
