Tengeri moszatból készült dobozok oldhatják meg az ételkiszállítók gondjait

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2020. 02. 27. 11:02

A Just Eat élelmiszerszállítási vállalat azt reméli, hogy a tengeri moszattal bélelt dobozok segíthetnek a műanyaghulladékok problémájának kezelésében – írja a CNBC nyomán az origo.

A 2001-ben indult dán cég bejelentette, hogy a Notpla csomagolóüzemmel közösen olyan csomagolást fejlesztettek ki, amely tengeri moszattal bélelt, valamint fa és fűpépéből készült, nem tartalmaz mesterséges anyagokat és négy hét alatt teljesen lebomlik.

A dobozokat a Just Eat három éttermi partnerével teszteli Londonban, a próba során 3.600 moszattal bélelt ételszállító dobozt használnak, és a tesztelés addig tart, ameddig ezek el nem fogynak.

„Az ételszállító dobozok vagy szintetikus adalékokat tartalmaznak, vagy műanyaggal vannak bélelve. A moszat alapú dobozzal valódi műanyagmentes, biológiailag lebomló lehetőséget kínálunk a kiszállítások piacán” – nyilatkozta Pierre Paslier, a Notpla társigazgatója.

Évente több mint félmilliárd műanyag dobozt használnak az ételszállításnál, és ezek végül a kukában végzik” – tette hozzá Andrew Kenny, a Just Eat brit részlegének ügyvezető igazgatója.

A Just Eat világszerte több mint 28 millió aktív ügyféllel rendelkezik, és számos márkanéven keresztül világszerte 13 országban működik. (origo)

Kapcsolódó cikkeink