Teltházra számítanak hétvégén a szállodák

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 08. 17. 12:45

Bár idén augusztus huszadika szombatra esik, így nem lesz hosszú hétvége, mégis megtelhetnek a hazai szállodák az előttünk álló napokban. Úgy tűnik, a nyár végére visszatérő meleg kisegítheti a nem túl rózsás szezon miatt szenvedő szállodákat, strandokat, vendéglátóhelyeket.

Míg bő egy hete azt írtuk, hogy megszenvedi a szezon közepén tapasztalat pocsék időjárást a hazai turizmus, addig úgy tűnik, az augusztus 20-i hétvégére visszatérnek a dolgok a rendes kerékvágásba. Részben a következő napok kánikulájának, részben a sokak számára szinte kötelezőnek számító nyárvégi, iskolakezdés előtti üdülésnek köszönhetően sok szállodában, panzióban (közel) teltház várható a következő napokban.

Több balatoni szállásadó is úgy tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t, hogy nincs már kiadó apartmanja, szobája az ünnepi hétvégére. Mint egy, az északi parton apartmanok közvetítésével foglalkozó iroda vezetője lapunknak elmondta: sok család szinte kötelezőnek érzi, hogy nyaraljon még pár napot, még akkor is, ha rossz az idő, vagy ha nem is kapunk plusz szabadnapot.

Ráadásul a meteorológusok 30-31 fokos csúcshőmérsékletet jósolnak az előttünk álló napokra, a magyar tenger vize 25-26 fokos, így minden adott egy kis pótnyaraláshoz. Azok, akik az olcsóbb apartmanokat, vendégházakat részesítik előnyben, de már nem találtak megfelelő szállást, próbálkozhatnak a kempingekben (ahol nem csak sátorhelyek, hanem kiadó faházak is várják a turistákat), illetve érdeklődhetnek a helyi Tourinform irodákban, ahol esetleg tudnak még szabad szálláshelyeket ajánlani. Érdemes körülnézni a kisebb part menti falvakban is, amelyek ugyan távolabb esnek a turisztikailag frekventáltabb településektől, azonban családi nyaraláshoz ideális körülményeket biztosítanak.

Azt se felejtsük, hogy a Balaton mellett vannak még olyan vizeink, amelyek szóba jöhetnek: információink szerint a Velencei-tónál, a Tisza tónál nagyobb eséllyel vannak még szabad apartmanok. Azt se felejtsük, hogy nem csak vízparton, hanem akár a hegyekben, vagy egy-egy borvidéken is eltölthetjük az utolsó nyári napokat.

A jelek szerint közel teltház várható a következő napokban a hazai szállodákban – legalábbis így lehet összegezni a Pénzcentrum.hu-nak nyilatkozó hotelek véleményét.

A hévízi Natur Med Hotel Carbona teljes teltházzal üzemel – igaz, ez nem csak a huszadikai hétvégére, hanem szinte teljes augusztusra elmondható. Mint azt a szállodától megtudtuk, speciális huszadikai ajánlattal nem készülnek, de tapasztalatuk szerint az üdülni vágyók kihasználják a nyár hátralévő napjait, így egészen szeptemberig jól alakulnak a foglalások.

Részben a jó idővel, részben a közelgő iskolakezdéssel magyarázható, hogy teltház lesz az alsópáhoki Kolping Hotelben is. A speciálisan gyermekes családokra szakosodott szállodában elmondták: a tanév indulásáig magas foglaltsági aránnyal üzemelnek. Az ünnephez kapcsolódóan a gyerekfoglalkozások tematikus vonalat követnek majd, a barkács-foglalkozásokon például koronát készítenek, illetve felelevenítik az államalapításhoz, az új kenyérhez kapcsolódó szokásokat is.

A Velence Resort & Spa-nál az utóbbi napokban ugrott meg a foglalások száma, sokan most döntik el, hogy elutaznak – így a Velencei-tó partján található szálloda is közelít a teltházhoz. A szobafoglalások száma a jövő hétre is magas, leginkább családokat várnak. A hétvégét kulturális, zenei programsorozat is színesíti, hiszen ezekben a napokban tartják Velence Város Születésnapi Vígasságát – írja a penzcentrum.hu.

Kapcsolódó cikkeink