Teljes az országos agrárkamarai tagnyilvántartás

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 06. 10. 11:14

Gyakorlatilag teljes az országos agrárkamarai tagnyilvántartás, aminek létrehozását a Nemzeti Agrárgazdasági Kamaránál (NAK) elvégzett számítástechnikai fejlesztés tette lehetővé – mondta a kamara főigazgatója pénteken Budapesten, egy háttérbeszélgetésen.

Buza aratas

Darabos Tamás közölte: a NAK-nak most mintegy 400 ezer tagja van az őstermelőktől az egyéni vállalkozókon és családi gazdálkodókon át az élelmiszeripari vállalkozásokig. Az idei tagdíjbevétel becsült összege 4,5 milliárd forintra lehet, ami 5-10 százalékkal több a múlt évinél. A tagdíjbevétel a NAK éves kiadásainak mintegy a felét fedezi – tette hozzá.

Felhívta a figyelmet: a kamarai tagoknak ebben a hónapban kell megtenniük tagdíj-bevallásukat, és a befizetést július 31-ig kell teljesíteniük. A tagdíj – amelyet az árbevétel alapján állapítanak meg – 2000 forinttól 1 millió forintig terjed. Azoknak az őstermelőknek, akiknek a bevétele nem éri el a 600 ezer forintot, nem kell bevallást készíteniük, de a legalacsonyabb – 2000 forintos – tagdíjat június 30-ig be kell fizetniük – mondta a főigazgató. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink