Télen indul el a termelés a csokigyárban

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 06. 01. 12:07

Télen kezdi meg a gyártást a Pest megyei Úriban átadott csokoládégyár, amelyet csaknem 1,2 milliárd forintos beruházással hoztak létre, és amely közel 100 új munkahelyet teremt, 40-50 beszállítónak adva majd megbízást – közölte a tulajdonos Happy Company Kft. szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a beruházás részben pályázati támogatásból, részben banki finanszírozás útján valósult meg. Az alapítók pályázatát 2008-ban a Pro Régió Szervezet pozitívan bírálta el, így a Happy Company Kft. összességében 500 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott. A projekt teljes költségvetése, ami az épületet és a vonalas infrastruktúrát tartalmazza, megközelíti a 1,2 milliárd forintot.

A közlemény szerint a kedden átadott gyárban naponta 50 tonna csokoládé gördülhet le a szalagokról, akár 100 féle formában. A cég abban bízik, hogy a beruházás kezdete annak a folyamatnak, amely során a gazdasági körülmények miatt az elmúlt évek során megszűnésre ítélt magyar édesipar új lendületet kap, és számos új, akár tömegtermelésre, akár kézműves termékre szakosodott gyártó kezdi majd meg működését.

A 100 százalékban magyar tulajdonú cég első emberei fontosnak érzik, hogy a csokoládégyártáshoz a szakmai hátteret hazai mesterekkel biztosítsák: a tanácsadók között az előkészítéshez, a termékportfólió kialakításához szerepet kaptak egykori szerencsi édesipari szakemberek is.

A projekt keretében a cég az újonnan vásárolt területre az első ütemben egy 200 négyzetméteres inkubátorházat, egy 1000 négyzetméteres irodaházat és egy 3000 négyzetméteres termelőcsarnokot épített fel.

Kapcsolódó cikkeink