Tejjel és cukorral, vagy valami mással?

Szerző: trademagazin Dátum: 2007. 06. 27. 08:00

Az sem mindegy, hogy mivel dobjuk fel feketénket. Van, aki cukorral issza vagy más édesítőszerrel, tejjel, tejporral, tejszínnel. (Esetleg mézzel vagy citrommal.)
A magyar kávéfehérítő-piacot kávékrémporok uralják, ezek instant termékek, növényi vagy tejporalapúak, cukrot tartalmaznak.
A piacon fontos részt képviselnek az egyadagos kávétejszínek, amelyek a nyomott árnak köszönhetően (az európai jelentős kapacitástöbblet miatt) hódítanak a kiskereskedelemben, a gasztronómiában pedig szinte egyeduralkodók. A magyar kávéforgalmazók jelentősebbje rendelkezik saját márkájú egyadagos kávétejszínnel, amit az értékesítésben is favorizálnak.
A piac egyik legismertebb márkája a Maresi.
– A portfóliónkban lévő Helmut Sachers kávékat a Rézmány Kft. forgalmazza, a HoReCa-ban az ötcsillagos szállodákban vagyunk jelen. Egyébként kizárólag prémium márkákkal foglalkozunk, közéjük tartoznak a Maresi kávétejek és jegeskávé, valamint a Campina kávétejszín is – mutatja be gyorsan a szortimentet Habuda-Salyámosy Rita, a Maresi Foodbroker Kft. marketingigazgatója.
A Maresi kávétej üveges változatban kapható, és létezik light (Leicht) variációja is, valamint bio-Maresi. Nemrég vezették be a Maresi tejhabsprayt, amivel az olaszos kávét kedvelőket célozzák meg. A Maresi Alpenmilch kávétej tiszta alpesi tejből készül, adalék anyagot, hozzáadott cukrot nem tartalmaz.
A hazai cukorfogyasztásra jellemző, hogy cukorból mennyiségben még mindig többet használnak, mint az alacsony kalóriatartalmú édesítőszerekből. Általánosságban elmondható, hogy aki az egészséges életmód felé szeretné venni az irányt, odafigyelni a megfelelő, kiegyensúlyozott táplálkozásra, szívesen édesíti édesítőszerrel az italát.
A DunaSweet Wellness Kft. forgalmazza a Magyarországon kapható összes Canderel terméket: tablettákat, porokat, csokoládékat, ostyákat, kakaóporokat, kapucsínót és drazsét. Közülük kifejezetten a HoReCa-szektorban található a kis tasakokban kapható, 250 darabos Canderel tabletta és az 500 darabos Canderel por, amely kávék, teák, üdítők, turmixok édesítésére is alkalmas.
– Alátámasztott kísérletek bizonyítják, hogy a cukorfogyasztók a legtöbb esetben nem veszik észre a különbséget a cukorral, illetve a Canderellel való édesítés között. Ezzel a tulajdonsággal a Canderel egyedi a magyar piacon – hangsúlyozta Braun Henriett, a DunaSweet Wellness Kft. brand managere.
A Magyar Cukor Zrt. a Koronás cukortermékek, valamint a Süssina édesítőszerek forgalmazója. A vállalat a HoReCa-szektor számára jelenleg a következő termékeket kínálja: a Koronás kristálycukrot ötgrammos, stick kiszerelésben, valamint a Süssina gasztrobokszot, amelynek kínálódobozában az édesítőtabletták kis sachék­ban, kettesével vannak csomagolva.
Ezenkívül rendkívül kedveltek a kávézók, teázók körében a különleges Koronás cukortermékek, így a Koronás Aranybarna cukor, a Koronás Nád kristálycukor, a Koronás Nád kockacukor, valamint a Koronás Kandiscukor.

Kapcsolódó cikkeink