Tejágazat: az agrárkamara a termék nyomon követhetőségét tartja a legfontosabbnak

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 07. 25. 11:25

Újabb törvénymódosításokat is elképzelhetőnek tart az agrárkamara a tejágazat szereplőinek megsegítésére – közölte a szervezet mezőgazdaságért felelős országos alelnöke a Lánchíd Rádióban.

tej_uj

Zászlós Tibor elmondta: a problémát az okozza, hogy vannak olyan uniós országok, amelyek nem tartják be a vásárlói bizalom megőrzésére, illetve a termék minőségének garantálására szolgáló alapelveket. Zászlós Tibor a legfontosabbnak a termék nyomon követhetőségét nevezte. Állítása szerint nem igaz a tejágazati demonstrációs bizottság kritikája, hogy a kamara nem tesz semmit a gazdák megsegítéséért.

„Az Agrárgazdasági Kamara együttműködési megállapodást kötött a NAV-val is, az élelmiszerlánc-biztonság képviselőivel is, tehát ki tudom jelenteni, hogy a legmesszebbmenőkig támogatjuk, segítjük – ha kell, információadástól kezdve különféle akciókban való részvételig – azt a folyamatot, amelyben a magyar fogyasztók asztalára megbízható forrásból egészséges élelmiszer kerül.” (Lánchíd Rádió, Magyar Nemzet Online)

Kapcsolódó cikkeink