Távozik az egyik legnagyobb kézműves sörfőzde első embere
James Watt, a BrewDog kézműves sörfőzde társalapítója és vezérigazgatója, 17 év után távozik vezetői pozíciójából, átadva helyét James Arrow operatív igazgatónak. Watt azonban nem hagyja el teljesen a vállalatot; egy újonnan létrehozott nem ügyvezető igazgatói szerepkörben folytatja, és mint „kapitány és társalapító”, stratégiai tanácsadóként is részt vesz a cég jövőjének alakításában. Watt távozási szándékát már tavaly jelezte az igazgatótanácsnak, hogy több időt fordíthasson más projektekre és érdeklődési területekre, miközben a cégben lévő 21 százalékos részesedését is megtartja.
A BrewDog, amely a világ egyik legismertebb kraftsörgyártója, korábban több vitás esemény kapcsán került a figyelem középpontjába. A vállalaton belüli munkahelyi kultúra kapcsán megjelent nyílt levelekre reagálva a cég kijelentette, hogy hallja és érti az aggodalmakat, és a levél megjelenése óta változtatásokat eszközölt a vállalati kultúrában. Watt bocsánatot kért a korábbi hibákért és elismerte, hogy változásokra volt szükség.
A BrewDog jelentős növekedést ért el Watt vezetése alatt, egy fraserburghi garázsból indult vállalkozásból vált globális kézműves sörfőzdévé, amely jelenleg 2530 embert foglalkoztat világszerte, több mint 120 bárban és négy sörfőzdében. Allan Leighton, a BrewDog elnöke méltatta Watt eredményeit és örömét fejezte ki, hogy a volt vezérigazgató továbbra is hozzájárulhat a vállalat sikeréhez. Watt távozása egy új fejezet kezdetét jelentheti a BrewDog történetében, miközben továbbra is fontos szerepet tölt be a cég jövőbeli irányának meghatározásában – írja a Daily Mail.
Kapcsolódó cikkeink
Indul a nyár legmenőbb sörös játéka Budapesten
Hat ikonikus budapesti söröző, 42 sörcsapjának kisüzemi specialitásait kínálja kóstolásra…
Tovább olvasom >Szlovénia legnagyobb sörfőzdéje 200 éves
Fennállásának 200. évfordulóját ünnepli Szlovénia legnagyobb sörgyára, a Lasko Pivovarna…
Tovább olvasom >Extrém nyár, rekordmeleg: így reagálnak a boltláncok a hőségre
Soha nem mértek még olyan magas hőmérsékletet Budapesten, mint az…
Tovább olvasom >További cikkeink
A fogyasztói tudatosságnak a pénztárca szab határokat
Egészséges, fenntartható és megfizethető alapanyagokat, élelmiszereket szeretnének a fogyasztók vásárolni,…
Tovább olvasom >Drága falatok – egyre mélyebben kell a pénztárcába nyúlni a húsért
Hiába őrzi népszerűségét a sertéshús a magyar fogyasztók körében, az…
Tovább olvasom >Globális minimumadó: Az amerikai vállalatcsoportok végleg kikerülhetnek a szabályozás alól
Az elmúlt időszakban a globális minimumadó kapcsán izgalmas fejlemények játszódtak…
Tovább olvasom >