Tavaly kevesebben látogattunk Ausztriába

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 02. 01. 00:00

Kis mértékben, 1,9 százalékkal csökkent az Ausztriában töltött vendégéjszakák száma 2009-ben. A magyar utazók 8,8 százalékkal kevesebb éjszakát töltöttek az országban.

Az osztrák statisztikai hivatal hétfőn kiadott összesítéséből előzetes adatok szerint a külföldi és a belföldi vendégek összesen 124,25 millió vendégéjszakát töltöttek el tavaly Ausztriában. Ez a kimagaslóan jó, 2008-as évhez képest 1,9 százalékos csökkenés, de így is az ötödik legjobb eredmény, ami az osztrák statisztikai kimutatásokban valaha is szerepelt. A belföldi vendégek száma félmillióval (1,6 százalékkal) nőtt, a külföldieké ellenben 3,3 százalékkal esett vissza.
Ausztriába minden évben Németországból érkezik a legtöbb turista , átlagosan minden harmadik vendég német. 2009-ben 2,6 százalékkal kevesebb vendégéjszakát töltöttek a németek az országban, mint az előző évben. Magyarországról nyolc százalékkal kevesebben utaztak Ausztriába, mint 2008-ban. A 425 ezer magyar vendég vendégéjszakáinak száma 8,8 százalékkal, másfélmillióra csökkent. A cseh utazók ellenben  9,9 százalékkal több, összesen 1,9 millió éjszakát töltöttek az országban. A visszaesés a magánszálláshelyek mellett leginkább az egy-háromcsillagos szállodákat érintette – írja az Origo.

Kapcsolódó cikkeink