Tavaly 10,6 ezer tonna terméket gyártott külföldi piacokra az Intersnack Magyarország

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 06. 10. 11:28

Tavaly 10,6 ezer tonna terméket gyártott külföldi piacokra az Intersnack Magyarország Kft. – tudatta a vállalat az MTI-vel.

Több mint 10 ezer tonnányi terméket gyártott külföldi piacra az Intersnack

Közlésük szerint a Győrben készült lisztes alapú termékek piaci részesedése a kelet-közép-európai térségben 11 százalék, amellyel az Intersnack dobogós helyet foglal el a sóspálcikák, perecek, krékerek regionális piacán.

A fennállásának 30. évfordulóját ünneplő gyárat működtető Intersnack Magyarország Kft. a németországi Intersnack-csoport tagja. A csoport világszerte közel negyven gyártóüzemet működtet eltérő gyártási profilokkal és regionális piacokkal.

A győri üzemben 1992-ben indult a termelés a Stickletti sós pálcika gyártásával. Az üzem fő feladata ma az, hogy a magyar és környékbeli országok piacai számára sós pálcikát, perecet, krékert és az ezekből kevert ropogtatnivalókat gyártson.

A Magyarországon felhasznált összes étkezési búza mintegy másfél százalékát dolgozza fel liszt formájában a győri gyár, amellyel a magyarországi malmi búza egyik legnagyobb felhasználója.

A közlemény idézi Lukács Dénest, az Intersnack magyarországi üzletág igazgatóját, aki szerint 2020-ban, tavaly és idén 2,5 milliárd forintot költenek a gyár fejlesztésére. A beruházások közül kiemelkedik a második krékersoruk kiépítése, amelynek a próbaüzeme zajlik.

A nyilvános céginformációs adatok szerint a cég árbevétele tavaly 19,189 milliárd forint volt, 1,070 milliárd forinttal több, mint 2020-ban.

Tavaly az exportból származó árbevétele 7,556 milliárd forint volt, 430 millió forinttal több, mint az előző évben.

Adózott eredménye 59,8 millió forint volt tavaly, 20,9 millió forinttal több, mint 2020-ban.

Az Intersnack Magyarország Kft. mintegy 350 embert foglalkoztat. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink