Tavaly 10 milliárddal nőtt a CBA forgalma

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 02. 15. 12:55

Tavaly a CBA hálózatának összforgalma 565 milliárd forint volt, 10 milliárd forinttal több, mint 2010-ben, az üzletszám érdemben nem változott, a CBA összesen 3.372 egységet működtet az országban – közölte a CBA Kereskedelmi Kft. szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint tavaly a franchise partnereik közül több tucatnyian kénytelenek voltak bezárni egységeiket, ez több mint száz CBA üzlet megszűnését okozta. A 2009-ben elindított CBA Príma elit üzlettípusnak és a Cent diszkontoknak köszönhetően meg tudták őrizni a boltszámot, és kis mértékben növelni tudták a forgalmat is.

A CBA Príma üzletek száma 2011-ben is gyarapodni tudott, jelenleg már 103 ilyen prémium minőségű egység működik országszerte.

A Cent diszkontok száma is folyamatosan nő, jelenleg már 22 üzemel ezekből. A társaság további ilyen üzletek nyitását tervezi Magyarországon. A közlemény szerint a CBA pár hónapon belül megnyithatja első Hungaricum Delikát üzletét Brüsszelben, amelyet további európai nagyvárosokban újabbak követnek majd. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink