Tartalmi változások

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 09. 22. 08:00

Szalai Levente, HungexpoMilyen elképzelésekkel indultak neki a Hoventa önálló szervezésének?
Sz. L.: – A kiállítás megvásárlását követően egy, a korábbiaktól eltérő koncepciót készítettünk, aminek alapja az, hogy az erős gasztrotechnika/nagykonyhák berendezéseinek megjelenése mellé felzárkóztassuk a hotelek beszállítóinak körét és ezzel párhuzamosan multinacionális szinergiáinkra építve a kiállítást a régió vezető szálloda- és vendéglátó-ipari szakkiállításává fejlesszük. Ahhoz, hogy a belföldön már jól ismert, patinás rendezvény nemzetközi presztízsét sikerüljön középtávon, tehát néhány év alatt, kiépítenünk, mind a szállodaipar, mind a gasztronómia szereplői, döntéshozói számára újat kell mutatnunk. Cél az, hogy a szektor döntéshozói, érintettjei számára tudástranszfert biztosítsunk, amit a csúcstechnológiák, a legújabb megoldások, szolgáltatások bemutatásával és a külföldi szakmai trendek bevezetése által tudunk megvalósítani.

Miben különbözik az idei kiállítói és látogatói akvizíció a korábbitól?
Sz. L.: – Az akvizíció során arra törekedtünk, hogy a nyitás a szállodaipar felé minél szélesebb körben megtörténjen. Mivel ez az első alkalom, hogy a Hungexpo fogja össze a kiállítást – és nemcsak helyszínt biztosít számára –, próbáltuk a szervezést és a kiállítói területek értékesítését minél korábban megkezdeni, hogy az aktuális piaci és szakmai igények tükrében haladjunk előre.

Mi volt a koncepciója a kísérőrendezvények kiválasztásának és szervezésének?
Sz. L.: – A szakmai program összeállításánál arra törekedtünk, hogy minden szegmens számára nyújtsunk valami újat. Ennek érdekében jelentősen kibővítettük a szakmai partnerek körét: épületgépész vonalon két szövetség is segíti a munkánkat, a Hotel & Restaurant Desing témakörben pedig a Lakberendezők Országos Szövetsége és a Magyar Bútor és Faipari Szövetség nyújt szakmai támogatást. A nyitó napon az Élelmezésvezetők Országos Szövetsége összefogásában zajlanak majd az események, de jó pár, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség, a Magyar Pékszövetség és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete által szervezett verseny és szakmai attrakció is helyet kap az A pavilonban. A fenti szakmai partnereinkkel és a Magyar Szállodaszövetséggel, mint kiemelt együttműködő partnerünkkel, az év során folyamatosan egyeztetünk a szakmai trendekről, irányokról.

Kapcsolódó cikkeink