Taroltak a hölgyek a Stella Artois Sörcsapoló Világbajnokság hazai döntőjén

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 10. 03. 11:30

A Stella Artois Sörcsapoló Bajnokságának célja, hogy évről évre megtalálja azt a rátermett csapost, aki a Stella Artois 9 lépéses sörcsapolási rituáléját a legtökéletesebben tudja kivitelezni. Az egyes országok legjobbjai jövőre Wimbledonban csapnak majd össze és közöttük lesz a 2014-es év magyar, most kihirdetett győztese, Horváth Eszter, a kaposvári Stella Söröző felszolgálója, akit a magyar döntőn szakértői zsűri ítélt a legjobbnak. A második helyen, a szoros versenyben szintén egy hölgy végzett, Fejes Zita, a hódmezővásárhelyi Piros Presszó felszolgálója.

2014. október 2-án, a Dunapark Étterem és Kávézóban került sor a Stella Artois Sörcsapoló Bajnokság magyarországi döntőjére, ahol 9 vendéglátóhely képviselői és felszolgálói mérhették össze tudásukat. A bajnokság során a versenyzőknek teljes pontossággal kellett követniük a klasszikus belga sörcsapolási lépéseit, egymással és az idővel is versengve.

StellaArtois

A zsűri tagja volt Johan Indekeu, a belga királyság nagykövete, Gulyás Sándor, a 2012-es haza Sörcsapoló Bajnokság nyertese, Oroszlán Szonja színésznő, az est háziasszonya, Petr Kovarik, a Borsodi Sörgyár Kft. ügyvezetője és Peszleg Zoltán, a zsűri szakmai elnöke.

Egy tökéletes kehely Stella Artois csapolásánál a legkisebb részletek is számítanak: egy kilöttyent csepp, a túl magas habkorona vagy egy kevésbé megtisztított kehely könnyen hátra sorolhatta a versenyzőt. A zsűritagok a csapolási rituálé tökéletes gyakorlati bemutatása mellett a versenyzők személyiségét és fellépését is figyelembe vették a választásnál.

„A versennyel a hagyományokat követő, tökéletes sörkészítési technikákat is ünnepeljük, melynek igazi megkoronázása a tökéletes csapolás és felszolgálás. Nagy örömmel tölt el, hogy a szoros versenyben idén a hölgyek ismét bebizonyították, hogy ugyanolyan jól csapolnak, mint az urak. Meggyőződésem, hogy a magyar döntő nyertese, Horváth Eszter, jó eséllyel indul majd a wimbeldoni világdöntőn” – mondta el a rendezvényen Petr Kovarik, a Borsodi Sörgyár ügyvezető igazgatója, aki eredeti szakmája szerint maga is sörfőző mester.

A 2014-es Stella Artois Sörcsapoló Világbajnokság magyar döntőjének résztvevői:

1. helyezett: Horváth Eszter (23), a kaposvári Stella Söröző felszolgálója
2. helyezett: Fejes Zita (30), a hódmezővásárhelyi Piros Presszó felszolgálója
3. helyezett: Paksicza Bence (24), a zalaegerszegi Belga Söröző felszolgálója

További résztvevők:

Badovszky Balázs (22), a miskolci Belga Söröző és Étterem felszolgálója
Domján Gergő (41), a miskolci Calypso Étterem felszolgálója
Erdélyi János (38), a tatai Várkanyar Vendéglő felszolgálója
Kakasi Zoltán (28), a budapesti A38 hajó felszolgálója
Tóth Nikolett (23), a hajdúszoboszlói Délibáb Mirage Kávézó felszolgálója
Varga Balázs (22), a debreceni Belgian Beer Café felszolgálója

Kapcsolódó cikkeink