Támogatja az állam az új pénztárgépek megvételét

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 04. 20. 12:00

Állami támogatással számolhatnak azok a vállalkozások, amelyeket hamarosan arra kötelez a jogszabály, hogy az adóhivatallal állandó elektronikus kapcsolatban lévő pénztárgépeket szerezzenek be – írja a hétfői Napi Gazdaság, a nemzetgazdasági tárca adóügyi helyettes államtitkárára hivatkozva.

penztargep-jo

Pankucsi Zoltán a lapnak elmondta, a kötelezettek köre bővülni fog, a jövőben – a tervek szerint – ilyen készülékeket kell használniuk a taxisoknak, a fodrászoknak, a műkörömépítőknek, a kozmetikusoknak, miként online kasszát használva állíthatják majd ki a nyugtát az állatorvosok, a fényképészek és az edzőtermek üzemeltetői is.

Jelenleg az egyeztetés időszaka tart, az új rendelkezések csak akkor léphetnek életbe, ha mindenki felkészült az előírások végrehajtására – mondta a helyettes államtitkár.

Megjegyezte azt is: a szükséges jogszabálytervezet lényegében már elkészült, csak apróbb simításokra lehet szükség. Mindez azt is jelenti, hogy a paragrafusok heteken belül megjelenhetnek, azt követően, hogy valamennyi függőben lévő kérdésre választ talál a szaktárca – olvasható a gazdasági napilapban. (MTI, hirado.hu)

Kapcsolódó cikkeink