Támogatást kér a kkv.-szektornak az édesipari szövetség
A Magyar Édességgyártók Szövetsége kezdeményezi, hogy a magyar édességgyártás versenyképességének és exportképességének fenntartása és fokozása érdekében célzottan támogassák a hazai kis- és középvállalatokat a különböző megfelelőségi rendszerek kialakításában és a szükséges auditok lebonyolításában az élelmiszeriparban, áll a szövetség sajtóközleményében.
A nagyobb, nemzetközi cégek regionálisan vagy központilag menedzselik a megfelelőséget egyszerre több országgal és vevővel kapcsolatban, ugyanakkor a helyi kis- és középvállalatok számára arányaiban sokkal nagyobb kihívás a különböző minőségügyi, fenntarthatósági rendszereknek és egyéb elvárásoknak történő megfelelés. Az emelt szintű megfelelőség biztosítása komoly emberi és technológiai erőforrásokat igényel, rendszeres auditokkal jár, mind a bevezetése, mind a fenntartása jelentős költségeket emészt fel, és komoly adminisztrációs terhet is jelent a kapcsolódó szigorú dokumentációs kötelezettségek miatt. //
Kapcsolódó cikkeink
Fókuszban a vidéki kkv-k – indul az „Év Vidéki Vállalkozói” díj és a Vidéki Vállalkozók Éjszakája
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Országos vállalkozásfejlesztési roadshow indul az iparkamarával közösen
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Már minden régióban pályázhatnak a hazai kkv-k munkavédelmi eszközök beszerzésére
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Formálható jövő – Frankó Csuba Dea a Trade magazin Inno d’Or konferenciáján
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Raktárbővítéssel erősítik európai jelenlétüket a kínai e-kereskedelmi óriások
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Kávé, kreativitás, közösség – Caffè Vergnano Barista Bajnokság 2025
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >