Támogatást kér a kkv.-szektornak az édesipari szövetség
A Magyar Édességgyártók Szövetsége kezdeményezi, hogy a magyar édességgyártás versenyképességének és exportképességének fenntartása és fokozása érdekében célzottan támogassák a hazai kis- és középvállalatokat a különböző megfelelőségi rendszerek kialakításában és a szükséges auditok lebonyolításában az élelmiszeriparban, áll a szövetség sajtóközleményében.
A nagyobb, nemzetközi cégek regionálisan vagy központilag menedzselik a megfelelőséget egyszerre több országgal és vevővel kapcsolatban, ugyanakkor a helyi kis- és középvállalatok számára arányaiban sokkal nagyobb kihívás a különböző minőségügyi, fenntarthatósági rendszereknek és egyéb elvárásoknak történő megfelelés. Az emelt szintű megfelelőség biztosítása komoly emberi és technológiai erőforrásokat igényel, rendszeres auditokkal jár, mind a bevezetése, mind a fenntartása jelentős költségeket emészt fel, és komoly adminisztrációs terhet is jelent a kapcsolódó szigorú dokumentációs kötelezettségek miatt. //
Kapcsolódó cikkeink
Hatalmas vállalkozói érdeklődés mellett mutatkoztak be az új versenyképességet növelő uniós pályázatok a budapesti kamara tájékoztató fórumán
Több mint egy évtizedes kihagyás után budapesti cégek számára is…
Tovább olvasom >Vidéki vendéglátóhelyek támogatása
Szeptember elején véget ért a Magyarország Kormánya által a vidéki…
Tovább olvasom >GVH: A mesterséges intelligencia alkalmazása növelheti a magyar vállalkozások versenyképességét
Versenyhátrányt okozhat a kis- és középvállalkozások számára a mesterséges intelligencia…
Tovább olvasom >További cikkeink
Visszafogottabb eredményt hozott az ősz az idegenforgalomban
A nyári szezon növekedése után az ősz első hónapja visszafogottabb…
Tovább olvasom >Nagy Márton: A hazai fogyasztás erősödik
A hazai fogyasztás erősödik, a belső kereslet és az ettől…
Tovább olvasom >Csokiláz és pikáns rendelések – a magyarok így ünneplik a halloweent
Különleges rendelések és új édességtrendek Közép-Európában: egyre népszerűbbek az intim…
Tovább olvasom >