Támogatást kér a kkv.-szektornak az édesipari szövetség
A Magyar Édességgyártók Szövetsége kezdeményezi, hogy a magyar édességgyártás versenyképességének és exportképességének fenntartása és fokozása érdekében célzottan támogassák a hazai kis- és középvállalatokat a különböző megfelelőségi rendszerek kialakításában és a szükséges auditok lebonyolításában az élelmiszeriparban, áll a szövetség sajtóközleményében.
A nagyobb, nemzetközi cégek regionálisan vagy központilag menedzselik a megfelelőséget egyszerre több országgal és vevővel kapcsolatban, ugyanakkor a helyi kis- és középvállalatok számára arányaiban sokkal nagyobb kihívás a különböző minőségügyi, fenntarthatósági rendszereknek és egyéb elvárásoknak történő megfelelés. Az emelt szintű megfelelőség biztosítása komoly emberi és technológiai erőforrásokat igényel, rendszeres auditokkal jár, mind a bevezetése, mind a fenntartása jelentős költségeket emészt fel, és komoly adminisztrációs terhet is jelent a kapcsolódó szigorú dokumentációs kötelezettségek miatt. //
Kapcsolódó cikkeink
Magyar Édességgyártók Szövetsége: stagnáló piacon egyensúlyoz a magyar édesipar
A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és…
Tovább olvasom >GVH: az új mesterséges intelligencia stratégiában jó irány a kkv-szektor támogatása
A mesterséges intelligencia (MI) stratégia megújítása több ponton is összhangban…
Tovább olvasom >Megjelent az Európai Vállalkozásfejlesztési Díj idei felhívása
Megjelent az Európai Vállalkozásfejlesztési Díj idei felhívása, melyre a Nemzetgazdasági…
Tovább olvasom >További cikkeink
Húsvéti hosszú hétvége: így alakul az üzletek nyitvatartása 2025-ben
A húsvéti ünnepek idején alaposan átalakul a hazai üzletláncok nyitvatartása:…
Tovább olvasom >A várakozásokon felül alakult az euróövezet ipari termelése februárban
Februárban a várakozásokon felüli mértékben növekedett az euróövezet ipari termelése…
Tovább olvasom >Zsigó Róbert: átlagosan majdnem húsz százalékos az árrésstop hatása
Az árrésstop bevezetésének hatására négy hét alatt átlagosan 18,6 százalékkal…
Tovább olvasom >