Támogatást kér a kkv.-szektornak az édesipari szövetség
A Magyar Édességgyártók Szövetsége kezdeményezi, hogy a magyar édességgyártás versenyképességének és exportképességének fenntartása és fokozása érdekében célzottan támogassák a hazai kis- és középvállalatokat a különböző megfelelőségi rendszerek kialakításában és a szükséges auditok lebonyolításában az élelmiszeriparban, áll a szövetség sajtóközleményében.
A nagyobb, nemzetközi cégek regionálisan vagy központilag menedzselik a megfelelőséget egyszerre több országgal és vevővel kapcsolatban, ugyanakkor a helyi kis- és középvállalatok számára arányaiban sokkal nagyobb kihívás a különböző minőségügyi, fenntarthatósági rendszereknek és egyéb elvárásoknak történő megfelelés. Az emelt szintű megfelelőség biztosítása komoly emberi és technológiai erőforrásokat igényel, rendszeres auditokkal jár, mind a bevezetése, mind a fenntartása jelentős költségeket emészt fel, és komoly adminisztrációs terhet is jelent a kapcsolódó szigorú dokumentációs kötelezettségek miatt. //
Kapcsolódó cikkeink
Demján Sándor Program –Valóban hatékony támogatás a KKV-szektornak vagy egy állami mankó?
A magyar kis- és középvállalkozások (KKV-k) jelentős szerepet játszanak a…
Tovább olvasom >A gazdáknak járó támogatás nélkül nincs élelmezésbiztonság
Az Európai Unió élelmezésbiztonságának fenntartása érdekében kulcsfontosságú a gazdáknak járó…
Tovább olvasom >A kormány továbbra is támogatja a külhoni magyar borászokat
A minőség a versenyképesség alapja. Ettől válik igazán értékessé a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >