Szürkemarhaburger a McDonald'stól

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 09. 16. 11:28

A magyar hetek keretében szürkemarhaburgert árul a McDonald's. A gyorsétteremlánc a Vidékfejlesztési Minisztérium kérésére csatlakozott a néhány hétig tartó népszerűsítő kampányhoz, melynek során a Hortobágyi Nemzeti Parkból érkezett marhákból készít húspogácsát.

mcdonalds

A McDonald's számos magyar beszállítót foglalkoztat: a csirke, saláta, paradicsom, tej, tojás, hagyma, méz, joghurt is magyar alapanyag. Számításaik szerint az elmúlt 25 évben mintegy 100 milliárd forintért vásároltak Magyarországon. Külföldi éttermekbe is szállítanak magyar alapanyagot, a McDonald’s rendszerébe beszállított csirkehús mennyisége tavaly elérte a 6500 tonnát, salátában meghaladta az 1490 tonnát, és 3 millió hazai tojás is elfogyott az étteremlánc magyar és külföldi egységeiben.

A McDonald's történetében először vesz részt a magyar mezőgazdaság legnagyobb seregszemléjén, az OMÉK-on is, melyen jelen lesz a McDonald’s két olyan magyar beszállítója is, akik az OSI-on keresztül látják el csirkehússal éttermeit. A kisvárdai központú Master Goodot és a hernádi Her-Csi-Húst ifjabb Bárány László és ifjabb Oláh István képviseli. Családi vállalkozásból érkezik a tojás is, a Capriovus vezetői közül az ifjabb és idősebb Németh Zoltán is jelen lesznek a standnál.

A kiállításon részt vesz három olyan zöldségtermelő, akik az Eisbergen keresztül juttatják el termékeiket az éttermekbe. Ott lesz a legnagyobb magyar salátatermesztő, Becsey Zoltán Balástyáról, a koktélparadicsomot beszállító Szentesi Gazdaszövetkezet vezetője, Lóczi János, valamint a Mezőker szegedi vállalkozását friss hagymával ellátó Bondár Imre.

A szószokat szállító Univert Wagner József képviseli Mezőberényből, aki ipari paradicsomot szállít be a ketchuphoz. A mézbeszállító Mézeskerttől jelen lesz egy méhész is, Márton János, a sajtokat beszállító Pannontej pedig egy jáki gazdával mutatja be termelőit: Rácz Károly gazdaságában 60 tehenet fejnek. (Index)

Kapcsolódó cikkeink